Skrivet den 16 februari 2019 kl 08:20 av AppleKommentarer inaktiverade för Ännu fler pushnotiser från Apple462

Ännu fler pushnotiser från Apple
När blir det SPAM?

En del av Apples kunder som betalar för deras musikstreamingtjänst Apple Music har under de senaste dagarna fått upp en pushnotis om att de kan ge bort en månad gratis av tjänsten. Apple Music ligger en bit efter största konkurrenten Spotify med endast 56 miljoner betalande (i november 2018) användare av Apple Music och tilltaget kan ses som ett sätt att få fler användare.

Det är sedan december förra året som Apple har börjat skickat ut pushnotiser på iOS-enheter för att göra reklam för sina egna olika tjänster och produkter. I december 2018 skickade de ut notiser om en uppmaningen till sina användare att byta upp sig till företagets senaste iPhone XR eller XS. Inte långt senare så kom det pushnotiser om titta på Apples Carpool Karaoke.

I pushnotisen gällande Apple Music så kan alla som prenumererar ge bort en gratis månad Apple Music till någon som inte är prenumerant. Tillsammans med de tre månaderna som Apple initialt bjuder alla nya användare på så kommer nya användare upp i hela 4 gratismånader innan de behöver betala 99 kr i månaden eller 49 kr som student. Apple Music finns även i familjeabonnemang för 149 kr. Med familjeabonnemang så går det att vara fem användare och du kan spela en musikström på Apples HomePod och en annan på exemplelvis en iPhone.

Apple har själva, i sina riktlinjer, skrivit in att phishing och spam inte är tillåtet men verkar inte anse att de här pushnotiserna går under något av det här.

  • 4.5.3 Do not use Apple Services to spam, phish, or send unsolicited messages to customers, including Game Center, Push Notifications, etc. Do not attempt to reverse lookup, trace, relate, associate, mine, harvest, or otherwise exploit Player IDs, aliases, or other information obtained through Game Center, or you will be removed from the Developer Program.

Via: AppleInsider

Bild: Via AppleInsider från OffcialKun

Källa: Apple

Apples riktlinjer för utvecklare

Comments are closed.