Skrivet den 4 januari 2019 kl 11:26 av Android, Apple1 kommentar698

Anställda hos Huawei blev bestraffade för tweet från iPhone
Lite väl hårt kanske?

Huawei skickade ut en nyårshälsning till alla sina följare på Twitter och det tog inte lång tid innan flera användare såg att tweeten hade skrivits från en iPhone. Huawei var snabba med att plocka ned tweeten men som alltid på internet så går inget att radera utan flera skärmdumpar hann tas och sen spreds den i sociala medier.

Dom två ansvariga personerna som skickade ut tweeten har nu blivit bestraffade för detta och båda har flyttats ned i organisationen och fått en lönesänkning på ca 6500 kronor vardera. Det är Reuters som har kommit över det interna meddelandet om incidenten och anledningen till denna bestraffning ska vara att det ska ha skadat Huawei och dess varumärke.

Anledningen till att dom valde att göra tweeten på en iPhone påstås vara att VPN-uppkopplingen till datorn som skulle användas inte fungerande. Frågan är dock vad som skadar Huawei mer, att en tweet gjordes från en iPhone eller att dom valde att peta ned två personer från sina roller och sänka deras löner – vi gissar på att det sistnämnda.

Via Reuters

En kommentar på Anställda hos Huawei blev bestraffade för tweet från iPhone

  1. steffo76 skriver:

    Bra. Ett konsekvens tänk som inte existerar i många företag.