Skrivet den 8 februari 2019 kl 15:17 av Apple9 kommentarer4468

Apple förbannade på Stockholm stad – vill ha rejält med betalt
50 miljoner kronor ränta kompis

Apple kan tänka sig att sälja tomträtten de äger i Kungsträdgården. De vill dock ha rejält betalt – 50 miljoner mer än vad de köpte den för. Dessutom vill de inte ha någonting med staden att göra enligt Fastighetsvärlden.

Liberala stadsbyggnadspolitiken Björn Ljung säger till tidningen ”Ja, det stämmer. Det var absolut inga snälla ord, det var elaka sådana som jag inte vill återge

Summan det skulle kosta skattebetalarna blir därmed 179 miljoner kronor. För en tomträtt som staden en gång skänkte bort gratis till Stockholms Handelskammare.

Vidare rapporterar tidningen att fastighetsbolaget Vasakronan har uppvaktat Apple med lokaler i nya Sergelshuset vid Sergels torg men där har man fått nej. Apple har också tackat nej till nybyggnaden av Gallerian på grund av att det bygget gått för långt för att kunna anpassas till en Apple Store.

Läs alla våra artiklar om Apple Store Kungsträdgårdens uppgång och fall.

 

9 kommmentarer på Apple förbannade på Stockholm stad – vill ha rejält med betalt

 1. Anders Malmgren skriver:

  Staden borde tvångsförsälja det till lågt pris.

 2. badmonday skriver:

  Helt rätt. Behandlar man någon illa får man räkna med att bli illa behandlad själv. Men det finns Apple Store i flera andra länders huvudstäder så det är bara att passa på när man är där.

 3. Mikael Daune skriver:

  Det kommer nog en McDonalds dit istället!

 4. Katanken skriver:

  Men ärligt talat Apple, jorden snurrar inte runt er. Tycker inte ett dugg synd om dem, med tanke på detta bedrövliga beteende från deras sida.

 5. ursusn skriver:

  Apple äger inte tomträtten. Dom äger ett brevlådeföretag Sju Sekel AB som äger tomträtten.
  Varför dom köpte det företaget (enligt uppgift) för 129 miljoner får Apple gärna förklara.

  Tomträtten ger innehavaren rätt att driva en restaurang på tomten fram till 2046. Det kan Apple för min del gärna få ägna sig åt om det behagar dom. Det vore kul om den i folkmun benämns Apples flaggskeppsrestaurang.

 6. Joacim Nitz skriver:

  Härligt. Apple har inget där att göra.

 7. finnbo2 skriver:

  Myndighetsvänstern..

 8. AlmisVallis skriver:

  Förstår att Apple är besvikna. Det hade suttit klockrent att ha en Apple store just där.

 9. GrinigGammalGubbe skriver:

  Om Staden säljer till Apple eller något annat företag och sedan säger Staden, haha, du får inte bygga här, klart att företaget i fråga blir pissed.

  Nu kommer skattebetalarna få betala för denna skitusla hantering.

  Tack för den säger man som skattebetalare. Hade kunna gått till mat till barn, men näeh, vi ger dom till Apple istället.