Skrivet den 3 maj 2019 kl 15:10 av Apple8 kommentarer347

Apple ger upp central Stockholmsbutik
Säljer nu tomträtten i Kungsträdgården

Apple ger nu helt och hållet upp tankarna på någon form av butik i Kungsträdgården. Man har nu anlitat en mäklare för att sälja tomträtten som en gång köptes in för projektet. Detta rapporterar Fastighetsvärlden.

Under 2015 köptes tomten från Handelskammaren i Stockholm och planerna var att bygga en exklusiv flaggskeppsbutik i norra hörnet av Kungsträdgården. Ett nytt landmärke för innestaden.

Men så gott som alla instanser var emot och när Stockholm kommun bytte majoritet i stadshuset blev det definitivt ett nej från staden.

Välj alla turer runt bygget via vår artikelserie om Apple Store Kungsträdgården.

 

Kommentarer

 1. Marcus_Attefors says:

  Fortfarande så otroligt dumt hela den här soppan, fan va fin en butik hade blivit där!

 2. Esse says:

  Det hade det!

 3. Sledde says:

  Hoppas de bygger en flaggskeppsbutik på Sveriges framsida istället så kan politikerna i Stockholm fortsätta ha ett hamburgerhak i Kungsträdgården :wink:

 4. Zop says:

  Gör om Slussen till en Apple Store.

 5. Nils says:

  Kungsträdgården är absolut den fulaste park av dem alla i Stockholm med 50 meter höga fula gamla almar (Kom ni ihåg Almstriden ) som hindrar solljus ta sig ner till marken som gjort att det inte finna gräs eller blommor under almarna. Att kalla denna park för “Kungsträdgård” är ett skämt. Jag som bor mitt i smeten går aldrig genom Kungsträdgården, det är säkert 20 år sedan. Det finns ingenting att gå till genom parken.
  Om man jämför Humlegården med Kungsan ser man att parkförvaltningen lägger ner miljoner varje år på Humlegården med sina ansade blomrabatter och häckar. Hur många enkronor lägger man på det som skall anses som huvudstadens klenod när det gäller parker. Inte många som parken ser ut. Hur många lampor finns det i beckmörka parken som gör att folk drar sig för att gå genom parken förutom knarkhandlarna.
  Mitt tips blir därför att riva gråa betongfula Svampen på Stureplan och där i trekanten mellan Sturegatan-BirgerJarlsgatan och Sturegallerian bygga Apples Stockholmsbutik där det är extremt många som går förbi av olika orsaker dygnet runt.

  Bilden i första inlägget är ett montage för att förvilla tittarna som är rena ögongodiset som ser att Apples butik går från Sverigehuset ner till Kungsträdgårdsgatan. Dit är det flera hundra meter. Att myndigheterna vägrar tillstånd för bygget är för att Kungsan är en park och inte ett köpcenter. Rusta upp parken i stället så besökarna dras dit.

Fortsätt snacket i Bubblan!