Skrivet den 17 april 2019 kl 08:02 av Apple4 kommentarer237

Apple och Qualcomm begraver stridsyxan
Let’s be friends!

Sedan början av 2017 har Apple och Qualcomm setts i rättegången ett flertal gånger för en rad olika patentstrider, men nu har bolagen blivit vänner.

Det var igår som de båda bolaget kom till en uppgörelse som innebär att Apple kommer betala Qualcomm ett för oss okänt belopp. Bolagen kommer även teckna ett globalt licensavtal så liknande saker inte sker igen. Den mest omtalade tvisten mellan bolagen är där Apple och fyra underleverantörer anklagar Qualcomm för att ha tagit för mycket betalt för sin teknik, och även tagit bort Apples tidigare rabatter efter att Apple har vittnat mot bolaget.

När uppgörelsen blev offentlig så gick Qualcomms aktie upp med över tjugo procent på börsen, vilket är den bästa dagen bolaget har haft på börsen sedan 1999.

Via The Verge

Kommentarer

  1. Sperious says:

    Apple insåg kanske att det blir dyrare att missa 5G-tåget än att göra upp med Qualcomm. Oavsett vilket så är det bra att slippa förlita sig på Intel för avgörande komponenter framöver.

  2. Marcus_Attefors says:

    Ja riskerna var nog helt enkelt för stora är min känsla, men skönt för oss konsumenter, detta snabbar nog på 5G till Apple-enheter.

  3. Anders_Malmgren says:

    Nice, kanske apple kan sluta mobba de andra skolbarnen på lekgården i fortsättning? Bättre för alla inte minst oss konsumenter. Runda hörn och andra tvister dödar bara innovation

Fortsätt snacket i Bubblan!