Skrivet den 11 oktober 2018 kl 08:39 av Apple2 kommentarer1171

Apple planerar en ny slags tv-tjänst
Låt någon annan stå för det fula språket

CNBC kommer med informationen att tillförlitliga källor på Apple berättat för dem att företaget arbetar på sin egna TV-tjänst. En tjänst som kommer erbjuda Apples egna material och innehåll som är gratis till alla de användarna som har en iPhone, iPad, eller Apple TV. I Apple TV kommer innehållet att visas i deras egna kommande TV app.

Apple har flertalet tv-serier som de håller på att producera just nu. Enligt rykten har Apple har planer på att göra tv-serier och filmer som inte ska innehålla något som fläckar ner deras varumärke så som nakenhet, fult språk och våldsamheter.

Apple lägger cirka 1 miljard dollar på eget originalmaterial för att skapa tv-serier inom allt från sci-fi till komedi. Men enligt CNBC så letar Apple nu efter samarbetspartners. Peter Stern börhade hos Apple 2016 och arbetar tillsammans med iTunes chefen Eddy Cue med att få igenom avtal med andra mediaföretag för att kunna erbjuda en än större katalog av tv-serier. Enligt CNBC så är Stern en lite smidigare förhandlare än vad Cue är.

Apple har både pengarna och möjligheten att ”ge” bort tv-serier under en lång tid framöver via sin egna TV app. Det skulle innebära att dels så får de in fler användare i sin så kallade Walled Garden och dels så kan de ta kontrollen över streamingtjänsterna när de väl fått användare vana vid att gå till Apples TV-app för att hitta de TV program de vill se.

Ryktet säger även att Apple kommer att släppa en omgjord TV-app i början av 2019 och ryktena kommer antagligen tätna mer desto närmare vi kommer 2019.

MacRumors