Skrivet den 12 november 2018 kl 19:30 av Apple3 kommentarer585

Apples aktie fortsätter dala
Är domedagen här nu?

Apples aktie har dalat dom senaste tre månaderna och idag har den gått -4,5 procent och anledningen till detta tros vara Lumentum Holding.

Det kanske inte är helt solklart vilka Lumentum Holding är, men det är en underleverantör till Apple för att ta fram tekniken som är gömd i flärpen på nyare iPhone-modeller – det vill säga Face ID. Lumentum Holding har idag meddelat att man här sänkt sin sälj-och vinstprognos då en stor kund har dragit ned på sina beställningar.

Många erfarna analytiker har kommit fram till samma sak – denna stora kund är Apple.

Anledningen till att Apple ska ha dragit ned på beställningarna av tekniken tros bero på låg efterfrågan av Apples senaste telefon iPhone XR. I skrivande stund står Apples aktie på 195,40 vilket är den lägsta noteringen dom senaste tre månaderna.

Källa Reuters

3 kommmentarer på Apples aktie fortsätter dala

  1. C.M.S skriver:

    Dalat dom tre senaste månaderna? De stod som högst i början på oktober, så vitt jag kan se. Drygt en månad sedan alltså.

    Värst va du spär på domedags-propagandan Marcus :) Nog kommer det vända någon gång men det är ju samma visa varje år, det borde du om någon ha koll på vid det här laget. Att titta på en leverantörs rapport har ju varit missvisande så många gånger förr. Behövs något mer än så för dra fram domedagskortet.

    Edit: Och titta på de andra stora teknikbolagen som Google och Amazon tex. Samma visa där gällande nedgång på aktiemarknaden den senaste tiden.

  2. Marcus Attefors skriver:

    Gällande domedagen så var det skrivet med gigantiska portioner ironi och var mest en pik mot dom som varje år säger att dom kommer att gå i konken =)