Skrivet den 26 februari 2019 kl 12:54 av Apple2 kommentarer1546

Är det värt att köpa en kraftfullare laddare till sin iPhone?
Mårten Fisk har kollat upp just detta!

Apple har idag en drös olika laddare som går att köpa och ladda sin iPhone med, men hur mycket fortare går det och är det värt att köpa den dyraste? Denna fundering har Mårten Fisk haft och nu har han under en veckas tid testat att ladda sin telefon med flera olika laddare som Apple erbjuder.

Testet är utfört med en iPhone XS Max och telefonen har varit i flygplansläge med WiFi avstängt under laddningstiden med samtliga laddare. Laddaren som Apple skickar med är på 5W och som ni kan se i testet nedan tar det hela 130 minuter att ladda den från 50% till 100% batteri. Jämför vi detta med en laddare på 29W så tar det istället 64 minuter vilket är över en halvering av laddningstiden. Det vi även kan konstatera är att skillnaden mellan en 18W laddare och en 29W laddare inte är så stor som vi hade hoppats på.

Om ni funderar på att köpa en kraftfullare laddare till er iPhone så är det värt att nämna att 18W och 29W laddarna har USB-C så då krävs det även att du inhandlar en USB-C till lightningkabel. 29W laddaren som är med i testet säljs inte längre av Apple utan den är numera på 30W.

Stort tack till Mårten Fisk som hjälpte oss med detta test!

 

 

2 kommmentarer på Är det värt att köpa en kraftfullare laddare till sin iPhone?

  1. P.S. Alltid kul att bråka lite med er :)

  2. steffo76 skriver:

    Jag har gjort så hos oss att ingen laddar telefonen över hela natten.
    Laddningen går igång vid 4 på morgonen.

    Rätt eller fel kan diskuteras.