Skrivet den 30 oktober 2018 kl 16:54 av AppleKommentera692

Det här är nya Apple Pencil
Pennan blev precis smartare

Det går ju inte för sig att släppa en ny iPad Pro med riktigt mycket skärmyta, förbättrad skärm och även meddela att Photoshop CC kommer till iPad utan att släppa en ny Apple Pencil.

Därför visade Apple idag upp en ny version av Apple Pencil som kommer med en rad nya smarta funktioner. För det första så behöver man inte längre ladda sin penna genom att använda laddkontakten på iPad utan det hela sker trådlöst.

Man placerar pennan på kanten av sin iPad Pro där den stannar kvar tack vare magneter och då paras även pennan automatiskt till iPaden och laddas upp trådlöst så man aldrig behöver oroa sig för batteritorsk.

Apple Pencil reagerar på beröring och genom att trycka två gånger på pennan kan man byta verktyg eller storlek på penseln i till exempel Photoshop, designen är även lite omgjord för att pennan ska vara ännu bekvämare att hålla i.

Utöver detta är den uppdaterad med ny hårdvara på insidan som gör att allt du ritar blir ännu mer precist så när du trycker hårdare blir penseldragen tjockare och lutar du pennan så skuggar man. Om man knackar lite lätt på iPadens skärm med sin penna så vaknar den upp och öppnar automatiskt anteckningar så man snabbt kan komma igång.

Den nya pennan går även att få med gravyr

Priset ligger på 1495 kronor och den fungerar med följande iPad-modeller:

  • iPad Pro 12,9 tum (tredje generationen)
  • iPad Pro 11 tum

 

Källa: Apple