Skrivet den 7 februari 2019 kl 21:32 av AppleKommentarer inaktiverade för Framtida HomePod kan få 3D handgester och FaceID387

Framtida HomePod kan få 3D handgester och FaceID
HomeMaster

I ett patent från Apple så finns förslaget att Apples högtalare HomePod ska få stöd för handgester i 3D, FaceID och mycket mer.

Även om patentet i sig inte nämner HomePod vid namn så beskriver den en ”röstkontrollerad högtalare” med olika sensorer och kamera som kan ”tolka handgester och andra tredimensionella rörelser.” Det skulle kunna vara allt från klappa, vinka till time-out tecknet.

Vad som mer är med i patentet är att HomePoden kan få LEDlampor insydda i meshtyget den har runt om kring sig. LEDlamporna kan ge bekräftelse på eventuella handrörelser men även visa bokstäver och siffror.

Att Apple tar patent hela tiden på saker som aldrig kommer få se dagens ljus är inte helt ovanligt men det här patentet stämmer bra överens med teknologin som Apple förvärvade 2013 i och med uppköpet av PrimeSense. 2016 tog Apple även ett liknande patent på handrörelser för Macen. Att genom enkla handrörelser kunna skrolla på hemsidor.

Gestures described herein include focus gestures and unlock gestures. A focus gesture enables the user to engage (i.e., take control of) an inactive non-tactile 3D user interface. An unlock gesture enables the user to engage a locked non-tactile 3D user interface, as pressing a specific sequence of keys unlocks a locked cellular phone. In some embodiments, the non-tactile 3D user interface conveys visual feedback to the user performing the focus and the unlock gestures.

Examples of unlock gestures include an ”up” gesture (e.g., raising hand 30 a specified distance), a sequence of two sequential wave gestures, and a sequence of two sequential push gestures, as described in detail hereinbelow.

Teknologin från PrimeSense användes från början av Microsoft till deras Kinect till Xbox. Apple köpte upp PrimeSense och i dag sitter en del av deras teknologi i kraften bakom FaceID på iPhone X och efterföljande iPhones men även i senaste iPad Pro.

När det kommer til FaceID för HomePod så ska HomePoden kunna använda det för att identifiera användaren som talar till den. HomePoden ska även klara av att mäta avståndet till den som talar. Det här kan resultera i att HomePoden nu kan användas mer personligt av flera i ett hem. Får vi önska här så är det att Apple äntligen lanserar profiler och låter den här funktionen spridas till exempelvis iPad också.

Patentet fortsätter att beskriva flera olika funktioner för andra områden för HomePoden. Bland annat att den ska känna av ljussättningen, kunna visa en sol-ikon om det är soligt ute, visa loggan för favoritsportlaget om de vinner en match, känna av hjärtslag och mycket mer.

Det finns flera konstiga förslag på funktioner så som att HomePoden ska visa emojis baserat på hur användaren mår och beroende på vad som det söks efter. Exempelvis så säger patentet att någon som frågar HomePoden om information om att köpa en födelsedagspresent får, utöver information om sådan, se en glad emoji.

Patentet söktes hos U.S. Patent and Trademark Office i juli 2017, sex månader innan lanseringen av den nuvarande HomePoden men på grund av de 18 månaderna av sekretess så publicerades patentet inte förrän sent i januari för allmänheten.

Via:MacRumors

 

Duellen: Två HomePod vs Två Sonos – är det värt en extra högtalare för att få stereo?

Comments are closed.