IKEA store

Skrivet den 28 maj 2019 kl 10:10 av Android, Apple, IKEA35 kommentarer620

IKEA tar shoppingen från varuhusen in i mobilen eller surfplattan
Ny app på ingång med en unik upplevelse

IKEA har blivit ett bra mycket roligare ställe att besöka för alla som kanske inte är så intresserade av heminredning men mer intresserade av teknik.

IKEA har de senaste åren lanserat smarta lampor, pluggar, prisvärda lightning- och USB-C-kablar och snart även smarta rullgardiner. Och alla som inte uppskattar att gå runt i den gigantiska labyrinten och äta billiga köttbullar kommer snart kunna köpa allt direkt från deras app.

Det jobbas på en helt ny app där kunder kommer kunna skriva in sina mått i ett rum och få det visualiserat för sig hur en ny möbel kan se ut i rummet, eller varför inte ett nytt kök. IKEA har sedan tidigare släppt en fristående app som använder sig av AR (augmented reality) där kunder kan se om en möbel passar i sitt hem eller inte och det är nog inte helt omöjligt att den nya appen slås ihop med deras AR-app.

Appen kommer att lanseras i slutet av året till IKEA:s åtta största marknader, och sedan successivt rullas ut till alla andra.

Ikeas nuvarande AR-app IKEA Place

Via Reuters

Kommentarer

 1. ilovepancakes says:

  Hur länge kommer det ta innan IKEA börjar sälja huskroppar likt Hjältevadshus etc? Med all inredning, smart hem samt solceller på taket.

 2. Anders_Malmgren says:

  Möbler vill man ju känna och klämma på. Inget man köper online. Inte för att jag skulle köpa IKEA-möbler. Men ändå :smiley:

 3. Anders_Malmgren says:

  hehe, bara stommar dock. Och någon grej på kidsens rum

 4. Marcus_Attefors says:

  Skärbrädor och annat, jag har koll Malmis! Ni har ju de blåa klassiska påsarna i drivor i hemmet =)

 5. Anders_Malmgren says:

  haha, nej fyfan… Jag kör en i bambu, sambon kansek har någon :smiley:
  Nejdu, fyfan. IKEA går bort, mögmöbler.

 6. Eorlingur says:

  Ikea har altid varit världssämst på postorder. Det kommer inte ändra sig med en app.

 7. jimel says:

  Hur?
  Köpte en jäkla massa tallrikar mm för någon månad sedan och det gick mycket bra.

 8. Marcus_Attefors says:

  Äsch är inget mög, dom har mycket bra prylar, säng skulle jag dock inte köpa där. Men många schysta möbler till bra priser :slight_smile:

 9. Anders_Malmgren says:

  Fast det är kompromisser på precis allt, även stommarna. Jag är nöjd med min garderob med pax-stommar och pickyliving frontar. Där fungerar deras kvalitet nivå, även på beslagen. Men köket är tyvärr sämre. Beslagen på utdragslådorna tappar sin inställning nästan direkt så gliporna missmatchar osv.

  Jag kommer dock från ett platsbyggt kök med helt annan prislapp så mina förväntningar kanske inte är realistiska. Men jag kommer aldrig köra IKEA i köket igen.

 10. Marcus_Attefors says:

  Har aldrig använt köpt kök från dem eller några av deras vitvaror som ugnar etc så där kan jag inte uttala mig.

  Det var mer deras köksbord, tvbänkar, kökstillbehör och annat som jag tycker är extremt prisvärt och bra kvalité på de mesta faktiskt.

 11. Anders_Malmgren says:

  Icke mekaniska grejer som är massiva kan fungera (Då deras faner är ett skämt). Jag hade köksstolar från dem i massiv ek i förra lgh som var nice https://www.minhembio.com/CyberVillain/120411#235870

  Men mekaniska grejer som luckor osv. Stay away. Nog bara tur mina pax fungerar så bra som de gjort. Eller så är det bara mycket sämre kvalitet på utdragen än gångjärnen. Vitvaror från IKEA, big, no, no

 12. marten says:

  Gardiner bra kvalitet för de priset likaså sängkläder handdukar mm , fast mör de gäller möbler så har ja gått över mer o mer till Jysk … sicken skillnad … känns tyngre o stabilare allt ja köpt …

 13. Eorlingur says:

  I ärlighetens namn har jag inte försökt på flera år, tidigare har det varit bedrövligt. Det har inte varit postorder utan plockservice med hemkörning, 4 veckors leveranstid för lagervaror för 10% av köpebeloppet i frakt. Det kanske redan har blivit bättre?

 14. Anders_Malmgren says:

  Tyger köper jag bara från riktigt renommerade ställen och låter någon sy upp. Mina nuvarande gardiner är privatimporterade från Jim Thompson, Thailand. Sjuk kvalitet på tygerna.

 15. marten says:

  De ante mig !! :wink: jonde går ju inte jämnföra direkt … :innocent:

 16. marten says:

  Haha … ajdå …

 17. jimel says:

  Då kanske man inte ska uttala sig utan att åtminstone gå in och titta på sidan.
  Är inte alls som det varit förut.

 18. Marcus_Attefors says:

  Inget fel alls, bara kul att Malmis har saker därifrån hemma :slight_smile:

 19. Marcus_Attefors says:

  Beställde en skåpslucka som var slut i varuhuset, tog tre dagar att hämta ut hos posten :slight_smile:

 20. jimel says:

  Deras kök är riktigt bra, bytte för 9 år sedan till ett Ikea och det ser fortfarande ut som nytt, blandaren i köket däremot läcker lite och hört flera klaga på deras blandare så där skulle jag välja annat.

  Jysk däremot har jag blivit missnöjd med allt jag köpt.

 21. Anders_Malmgren says:

  haha, är det så? Present från någon av tjejens vänner… fyfan asså :stuck_out_tongue:

 22. Anders_Malmgren says:

  Körde stommar och beslag från dem. Luckor från picky living och blandare, ho, induktionhäll från och vitvaror från annat håll. Det är okej för priset. Största problemet är utdragen de sätter sig, märks på stora utdragsluckor främst. De linjerar inte perfekt. Jag har dock ett faktumkök inte Metod.

 23. jimel says:

  Märkligt men toleranserna är väl inte lika bra som 4ggr så dyra kök så vissa får problem. Väldigt nöjd med vårat, speciellt när man räknar in priset.

 24. Anders_Malmgren says:

  Nej precis. Hade platsbyggt i förra. Med högre utdrag än de där (fullskåpsutdrag) utan problem. Man får vad man betalar för. Men ville ge Ikea en chans iaf. Pikcy living + Ikea är ändå ett bra alternativ helt klart.

 25. jesper.ek says:

  När det gäller IKEAs lampor har jag ett noob problem.
  Jag har tre synkade lampor i en taklampa över matsalsbordet. Med fjärren tänds och släcks alla tillsammans, men i Apples Hem-app är de som tre individuella lampor… kan jag inte “mappa” ihop tre lampor som en enhet där??

 26. Cribe says:

  Jodå, du håller inne på en lampa, väljer ”Inställningar” sen ”Gruppera med andra tillbehör”. Sen markerar du alla tre lampor och döper gruppen till vad du vill :smiley:

Fortsätt snacket i Bubblan!