Skrivet den 6 mars 2019 kl 07:20 av Apple1 kommentar428

LG TV får stöd för HomeKit och Airplay 2 i mitten av 2019
Hey Siri, spola fram lite tack.

LG har gått ut med ett pressmeddelande och säger nu att både HomeKit och AirPlay 2 kommer komma som en uppdatering till deras tv-apparater i mitten av 2019. En så kallad ”mid-year” uppdatering,

Med HomeKit och AirPlay 2 kommmer vi kunna strömma video och ljud till TVn och stänga av och sätta på TVn via Apples Hem.app samtidigt som det går att styra mycket av input, volym och annat smått och gott direkt från iOS kontrollcenter.

De som har en LGtv från 2019 kommer även att få en uppdatering till sina tv-apparater som adderar Amazons Alexa.

”2019 LG TV owners can also expect to receive a firmware update that will add Amazon Alexa support to complement Google Assistant which is included out of the box, making LG the only TV brand to provide support for both leading AI platforms without the need for additional hardware,”

Så fort iOS 12.2 är ute från beta så kommer tillverkare att kunna lägga till HomeKit och AirPlay 2 till sina tv-apparater. LG har valt att bara lägga till detta för sina tv-apparater från 2019 medan andra tillverkare som Samsung har valt att även låta sina kunder som köpt tv-apparater från dem under de senare åren få njuta av framtiden genom att även uppdatera den äldre produktlinjen.

Dessa funktioner kommer HomeKit till TV-apparater att få

Via: AppleInsider

Källa: LG Pressmeddelande

En kommentar på LG TV får stöd för HomeKit och Airplay 2 i mitten av 2019

  1. Linou Gertz skriver:

    Har en nyinförskaffad LG B8 så lite synd att inte kunna ta del av detta sen då. Men om fem tio år kanske.