Skrivet den 8 april 2019 kl 14:51 av Apple4 kommentarer517

MagSafe kan komma tillbaka
Nytt patent skvallrar om det

Mycket blev bättre när Apple gick över till USB-C på sina datorer men en sak som faktiskt blev till det sämre var att MagSafe försvann.

MagSafe har räddat mina datorer många gånger och för er som inte vet vad det är så fungerade det så att kabeln fästes i din dator med hjälp av magneter. Om någon skulle snubbla på sladden så åkte kabeln ut utan att dra med sig hela datorn ned i golvet. Ett nytt patent skvallrar om att Apple jobbar på att införa en liknande lösning igen som benämns som ”Smart Charging Systems for Portable Electronic Devices”.

MagSafe-kontakten var exklusiv till Apples bärbara enheter men i patentet så beskrivs den nya lösningen som något som går att använda med iPhone, iPad, Apple Watch och din stationära Mac. Apple själva beskriver det hela så här i sitt patent:

 “The smart charging system includes a magnetized connector and a charging component that can be configured to dynamically attract and repel the connector to and from the portable electronic device.” 

Via Omni

Kommentarer

 1. Tobias_Lehning says:

  MagSafe är ju en riktig life-saver vad gäller antal gånger ens Macbook sluppit åka i golvet! Tar gärna MagSafe före USB-C vad gäller just laddning alla dagar i veckan (i säkerhetssyfte)

 2. marten says:

  Finns de inte usbc magnet :joy::partying_face:

 3. Stefan_Sandstrom says:

  magsafe på min surfacepro har räddat mig många gånger.
  På min alienware laptop har jag en jättespricka ala Esse… No magsafe

Fortsätt snacket i Bubblan!