Skrivet den 26 oktober 2018 kl 08:52 av AppleKommentera432

Shazam meddelar sina användare om att Apple tar över
Alla dina pinsamma sökningar

Shazam har börjat att skicka ut varningar till alla sina användare, oavsett platform, att det kommer komma förändringar i hur deras data kommer att hanteras. Detta till grund av att Apple har köpte upp Shazam. Användarnas data kommer att flyttas från Shazams servrar till Apples servrar och kommer nu gå under Apples användaravtal istället för Shazams.

Detta kommer bara två månader efter att köpet av Shazam går igenom för Apple. Varningen kommer upp både i Shazamappen och på Shazams hemsida om det är så att användare av tjänsten har skapat ett konto hos Shazam.

Shazam meddelar sina användare att om de har skapat ett konto hos Shazam för att kunna använda deras funktion att synka sina sökningar av sånger mellan enheter så kommer nu den datan att flyttas till Apples servrar. Meddelandet lyder ”will be governed by Apple’s Privacy Policy and industry leading commitment to user privacy.” Det går då att trycka ”Learn More” eller ”Accept”

På hemsidan kommer följande information upp ”Your Shazam data will be moved to Apple and aligned with Apple’s privacy practices.” och önskar användare att ta bort all data om sina sångsökningar så finns det en ”Delete Account”

Om du väljer att ta bort ditt konto så kommer du fortfarande kunna använda appen och dina sökningar finns kvar där. Men all information som är associerad med dig och som synkroniseras mellan dina enheter kommer att försvinna.

Apples köp av Shazam presenterades först i december 2017 men först i september gick köpet igenom i EU. Köpet ryktas ha kostat 400 miljoner dollar.

AppleInsider