Skrivet den 29 januari 2019 kl 05:42 av Apple4 kommentarer1353

Stäng av FaceTime Nu – – – uppdatering – – – Apple åtgärdar buggen
Puhu…

Enligt 9to5mac så finns det en enorm brist i mjukvaran till Apples FaceTime som gör att användare kan tjuvlyssna på andra samtidigt som ett samtal fortfarande ringer.

Det fungerar som så att genom att ringa upp en annan användare och sen svepa upp och skriva in numret igen genom ”lägg till en person” skärmen före personen har svarat så kommer du kunna tjuvlyssna på vad som händer hos mottagaren utan dess vetskap. FaceTime luras då tydligen till att tro att det är ett konferenssamtal och sänder då ljudet från mottagarens enhet vare sig de svarat eller ej under tiden som det ringer.

https://twitter.com/bmmanski/status/1089967572307640325?s=21

Enligt The Verge så är det här i kombination med en annan bugg ett jättestort problem. Om mottagaren använder Power knappen eller volymknappen för att ignorera samtalet så kommer deras enhet att börja sända ljud och video från frontkameran. Även denna gång utan att någon visuell bekräftelse på att det pågår ett samtal. Buzzfeed News upptäckte dock att om Do Not Disturbe var aktiverat så blockades i alla fall mikrofonens ljud.

Buggen gäller även Macdatorer och då Macdatorer tenderar till att ringa längre än iOSenheter så är det ett än större problem där. Apple har kommenterat det hela till BuzzFeed News med

”aware of this issue and we have identified a fix that will be released in a software update later this week.”

Buggen fungerar på alla telefoner som har iOS 12.1 eller MacOS Mojaves 10.14.1 eller senare och är väldigt lätt att replikera så till dess att Apple kommer ut med en uppdatering som löser det här så kan det vara att rekommendera att stänga av FaceTime.

Detta görs under Inställningar, FaceTime på macOS så görs det genom att gå in FaceTime-appen för att trycka på FaceTime i menybaren och sedan välja ”stäng av FaceTime

—————UPPDATERING—————

Apple har åtgärdat problemet genom att stänga ner funktionen för gruppsamtal i iOS 12 på sina serverar.

Gizmodo

9to5mac

BuzzFeed News

The Verge

4 kommmentarer på Stäng av FaceTime Nu – – – uppdatering – – – Apple åtgärdar buggen

 1. steffo76 skriver:

  Hahaha vilket skräp…

 2. Anders Malmgren skriver:

  Hur var det nu igen, Apple gör supersäkra produkter? :) Ingen tvekan Unix/Linux är säkert, tyvärr i Apples fall sitter det ett gäng klåpare ovanpå den kerneln och utvecklar mjukvara :)

 3. GladaAnkan skriver:

  Haha!

 4. AlmisVallis skriver:

  De har stängt av servrarna för gruppsamtal så det fungerar inte längre. Man behöver alltså inte stänga av FaceTime själv.