Skrivet den 26 februari 2019 kl 17:50 av AppleKommentarer inaktiverade för Striden om Kungsan fortsätter.392

Striden om Kungsan fortsätter.
27 år av bevarande.

Att Apple försökt att få till en Apple Store i Kungsträdgården i Stockholm har varit ett hett samtalsämne den senaste tiden. Men många trodde att det sista slaget avgjorde kriget mellan det nya politiska styret i Stockholm och Apple. Att när det nu blev helt stopp så var det över. Men Apple verkar kunna lägga det i sträckbänken för Stockholmarna. Björn Ljung från Liberalerna som är ledamot i Stadsbyggnadsnämnden har tidigare berättat att Apple var allt annat än glada och slängde ur sig en hel del jättefula ord som kanske gör lyssnaren ledsen.

”Ja, det stämmer. Det var absolut inga snälla ord, det var elaka sådana som jag inte vill återge”, sa Björn Ljung till Fastighetsvärlden.

Apple har tidigare sagt att de kan tänka sig att sälja tillbaka tomträtten till Stockholms Stad för det ringa beloppet av 50 miljoner mer än de 129 miljoner kronor som de köpte den för. Summan det skulle kosta skattebetalarna är därmed 179 miljoner kronor. För en tomträtt som staden en gång skänkte bort gratis till Stockholms Handelskammare.

Nu skriver Breakit att Mitti Stockholm kommit med uppgifterna om att Stockholms Stad tappat intresset för att köpa tillbaka det hela. Då Apple har ett avtal som sträcker sig i 60 år, från 1986 till 2046 som staden inte kan säga upp så kan tomten bli stående orörd de kommande 27 åren. Så länge som Apple ser till att betal hyran, något som inte torde vara allt för svårt med den pengahög Apple sitter på i dag.

Via: Breakit

Källa: Mitti Stockholm

Comments are closed.