Skrivet den 13 april 2019 kl 08:32 av Apple20 kommentarer770

SwiftKey får efterlängtad funktion
Slipp hoppa mellan olika layouter

SwiftKey har i en nyligen släppt beta lagt till en funktion som har funnits på Android väldigt länge, och det är en funktion som många hoppats ska komma till iOS länge men nu är den snart här.

Så vad är det för funktion vi pratar om? Jo det är möjligheten att välja att siffrorna alltid ska synas på tangentbordet, något som iPad-användare har haft ett tag. Det går redan nu att be om att få vara med i betan om ni vill testa funktionen, annars så kommer det nog inte dröja länge innan SwiftKey släpper detta till alla.

För att ladda ned betan kan du klicka dig vidare här, och är du sugen på att se vilka fler betor som finns tillgängliga kan du ta en titt i vår lista som du hittar här.

Tack för tipset Mathias Severyd

Kommentarer

 1. Zop says:

  Har de fixat så att man kan skriva citattecken rätt på svenska ännu utan att bli galen?

 2. Zop says:

  Testade precis betan och den plockar fortfarande bort mellanslag före ” (citattecken) så att man måste redigera in ett mellanslag. Att de aldrig får ordning på detta?

 3. Zop says:

  Flera gånger i veckan.

 4. Zop says:

  Eller så fixar de en bugg som hängt med i åratal. Är Sverige en för liten marknad för att SwiftKey ska bry sig om språkspecifika buggrapporter?

 5. Sperious says:

  Hur citerar vi svenskar annorlunda jämfört med andra? Nyfiken. :blush:

 6. Oskar says:

  Behöver man fortfarande låsa upp telefonen på ios för att använda tredjepartstangentbord?

 7. Zop says:

  Det varierar, amerikanerna och britterna har till exempel ett upp- och nedvänt citattecken “ före citatet medan vi i Sverige har ” både före och efter citatet.

 8. Sperious says:

  Aha, faktiskt aldrig tänkt på. Men nu när du skriver det så minns jag ju att jag sett det. Så detta mellanslag infogas för att SwiftKey tror att du precis avslutat ett citat?

 9. Zop says:

  SwiftKey plockar bort mellanslaget”före citatet så att det skrivs ihop så här”.

 10. Sperious says:

  Ok. Undrade mest varför. Men kan det ha att göra med att man på engelska använder det tecknet för att avsluta ett citat och att SwiftKey (visserligen korrekt) anser att ett avslutande citattecken inte ska föregås av ett mellanslag?

 11. Zop says:

  Ja, så är det nog. De borde ta hänsyn till vilket språk man skriver på (för det vet de).

 12. Sperious says:

  Om inte annat borde de enkelt kunna ändra så att denna auto correct inte sker om ett avslutande citattecken används utan att ett inledande citattecken (“) tidigare använts.

 13. bjorsi says:

  Nu åkte swiftkey i papperskorgen igen tyvärr. Upplever att jag skriver fel betydligt oftare på det än på apples tangentbord. Swiftkey lär dig sig inte hur jag skriver

 14. Erik says:

  Konstigt det där med tangentbord. Upplever att det blir fler fel när jag skriver på Discourse än på Messenger trots samma tangentbord (gboard) :thinking:

 15. marten says:

  Tycker org apple tangentbordet varit ”sämre” sen ios13 första betan … tycker inte den lär sig något … va sååå bra under 12 men nu så , e ja klart missnöjd !!

Fortsätt snacket i Bubblan!