by • 16 juni, 2010 11:59 • Artiklar3 kommentarer499

5 appar som hjälper dig överleva sommaren

Vinterkoman är över och nu kommer solen förhoppningsvis att lysa ända in i november. Men med denna underbara årstid kommer nya problem. Här listar vi 5 stycken appar som hjälper dig på traven till en perfekt sommar.

Safe Tan

Safe Tan

Med hjälp av Safe Tan får du reda på när det är dags att förflytta dig till skuggan. Fungerar även i Thailand där det kanske är ännu viktigare. Ställ in hudtyp och ålder och sedan vet programmet var i världen du befinner dig och hur solen ser ut där.

App Store.

Första hjälpen - sommar

Första hjälpen – sommar

Röda korset har släppt en app där de går igenom hjärt-lungräddning för vuxna, luftvägsstopp för barn och vuxna, stroke samt A till Ö för sommaren. De är dock noga med att påpeka att programmet inte ersätter deras Första hjälpen-utbildning.

App Store.

Sveriges Radio

SR Poddradio

Fram med solstolen och in med hörlurarna. Med SR – Podradio kan du söka i vårt kära public service-bibliotek men också lyssna live på till exempel sommarpratarna.

Vill du hellre ha dina podcaster från SR som filer som går att synkronisera mellan din iPhone, iPad och dator går det bra att ladda hem dem via iTunes Store.

App Store.

Badkartan

Badkartan

iPhone-versionen av badkartan.se hjälper dig hitta den perfekta badplatsen i sommar. Innehåller bilder och recensioner. Du kan söka efter plats eller närmast dig. Hittar även inofficella bad till många kommuner och grannars förtret.

App Store.

Santa Maria BBQ

Santa maria BBQ Hero

Kryddföretaget vill lära oss att bli grillhjältar i sommar. Utöver 80 recept med varierande svårighetsgrad och tidsåtgång får du tillgång till charkskola, grillmusik och inte helt oväntat allt om Santa Marias olika produkter.

I sommar är vi alla köpta och som en liten bonus länkar vi även till Norrlands Gulds Guldfinger.

App Store.