Skrivet den 30 maj 2018 kl 07:30 av Artiklar, RecensionerKommentarer inaktiverade för Bra och dåligt med Horde Aimo-gamingtangentbord7689

Bra och dåligt med Horde Aimo-gamingtangentbord

När sonen började skylla sina mindre lyckade matcher i Fortnite på att han satt med ett simpelt Apple-tangentbord var det dags att göra slag i saken och testa ett riktigt ”gamertangentbord”. Frågan vad som definierar ett sådant kan tyckas lite oklart med tanke på att en mest använder WASD-tangenterna och sedan två musknappar.

Men när undertecknad packade upp Horde Aimo från tyska Roccat så tjöt 7-åringen till av förtjusning och deklarerade att detta var det officiella Fortnite-tangentbordet. Utöver det betyget så kan vi konstatera att när det kommer till gamingtangentbord så finns det ett par andra krav. Dels måste inputlag vara så lågt som möjligt. Det betyder att det är sladd som gäller. Vidare är det ofta mörkt där i spelgrottorna så upplysta knappar är ett att föredra. Något som för övrigt alla tangentbord borde ha.

Vidare bör det vara en allmänt härlig känsla att trycka på knapparna och där är det förstås individuellt men personligen kan jag sakna den där mekaniska klickandet från förr. Slutligen handlar det så klart om ergonomi.

Extra extra extra!

Med Horde Aimo tror sig Roccat att vi dessutom vill ha möjlighet att ställa in färgerna på tangentbordet via en stor ratt alternativt använda den till en hel del annat inklusive ändra ljudvolym, eller var vi nu väljer att den skall göra. Samtidigt som de slängt in ett helt gäng extraknappar på vänsterssidan för att mappa våra granater eller vad nu behovet kan vara för stunden.

Med Horde Aimo har de delvis försökt efterlikna ett mekaniskt tangentbord men också bara delvis lyckats hela vägen. Undertecknad skulle också vilja ha något större tangenter, de hade inte behövt smalna av så mycket längst upp. Men detta görs för att motverka smuts. Vidare klarar tangentbordet av en hel arme av samtidiga knapptryckningar utan att bli ledset.

Hardcore vs casual gamer

Tangenterna har en responstid på 7,5 ms medan vanliga sägs ligga på ca 9 ms. De extra tangenterna på vänstersidan skickar in signaler på 5.0 ms. Men med risk att reta upp någon  så vill jag påstå att det här endast handlar om marginaler. Skillnaden på responstid av detta slaget spelar bara roll om du är så bra att du kan livnära dig på ditt spelandet. För den vanliga YouTube- eller Twitch-streamandet spelar det ingen roll. Där handlar det i stället om imagen att ha ett tangentbord som står ut. Och det får onekligen påstå att det gör. Det är stort, det är högt och det kan i princip spela disko med de inbyggda RGB-färgerna.

Med på köpet kommer inställningsmjukvaran Swarm där du ställer in hur detta tangentbord och eventuellt andra produkter från Roccat verkar i de olika spelen du har. Det är betydligt trevligare att sitta och ställa in här än inne i spelet.

Sammanfattningvis kan vi konstatera att det är klart att tangentbordet levererar på alla fronter när det kommer till ren funktion, men vi skulle vilja se en något mer slimmad historia formmässigt.

  • Pris: 900-1000 kr
  • Tillverkare: Roccat
  • Betyg: Inofficiellt är det ”Det officiella Fortnite-tangentbordet”

SparaSpara

Comments are closed.