Skrivet den 6 juli 2018 kl 17:26 av Artiklar, Nyheter12 kommentarer251

Dom mest irriterande sakerna med Apples operativsystem iOS

Det finns mycket att hylla när det kommer till Apple och deras operativsystem iOS men sen finns det vissa saker som jag inte riktigt förstår mig på. Nedan har jag listat några saker som jag än idag inte förstår att Apple inte har tagit tag i och löst:

Samtal

Jag sitter och läser en intressant artikel eller spelar ett riktigt roligt spel på min iPhone och plötsligt så ringer det. Skärmen fylls upp med information om vem som ringer och kanske är det den där jobbiga kompisen som pratar i 45 minuter och helst av allt vill jag bara fortsätta läsa min artikel eller spela mitt spel – så jag väljer att inte svara. Nu måste jag sitta och stirra på denna skärm och vänta tills röstbrevlådan kickar in eller när min kära vän ger upp och inser att jag inte kommer svara. Varför i hela friden Apple kan jag inte minimera denna ruta om jag inte vill svara?

Hemskärmen

Ni vet när man hittar den där ultimata bakgrunden att ha på sin iPhone, kanske är det den där perfekta bilden när ens barn för en gångs skull satt still när man tog ett kort? Lyckan sprider sig genom kroppen och man går in i inställningar och väljer bilden som bakgrundsbild och tar sig snabbt som attan till hemskärmen för att se det färdiga resultatet. Självklart möts man av det statiska rutnätet av appar som täcker ansiktet eller det där lite extra viktiga som man ville se av bilden. Varför i hela friden Apple kan jag inte möblera ikonerna på hemskärmen som jag vill?

Klipp och klistra

Att kopiera text för att sedan klistra in på ett annat ställe är nog något många användare gör på daglig basis. Har man en iPhone så har man nog själv mött frustrationen av att dra den där fånigt lilla markören som mer än gärna markerar allt annat än det man vill markera. Jag har flera gånger jämfört Apples implementering av detta med Androids motsvarighet och det är betydligt enklare att lyckas med detta på Android. Varför i hela friden Apple måste jag ha samma precision som en hjärnkirurg för att lyckas kopiera ett par rader text?

Volymikonen

Vi har alla sett den och vi är få som förstår den. Den berömda ”jag-tar-upp-hela-ytan-på-skärmen-ikonen”, den fungerar fantastiskt bra på min 27″ iMac men inte lika bra på min iPhone. Finns det något mer irriterande än att ändra volym när man bingar den där fantastiska serien på Netflix och hela skärmen fylls av en stor ikon som visar att man ändrar volymen. Apputvecklare har äntligen fått möjlighet att ha en diskret liten ikon uppe i hörnet som visar volymslidern men Apple själva har den kvar på flera ställen i sitt operativsystem. Varför i hela friden Apple måste hela min skärm fyllas upp av en utdaterad volymikon som har sett likadan ut sedan år tillbaka?

Anslut till ett Wi-Fi för att ladda ned det här objektet

Året är 2018, dom flesta mobiloperatörerna har idag abonnemang där det ingår massvis av GB så man kan surfa på ordentligt. Men det tycker inte Apple, för att ladda ned eller uppdatera en app som är över 150 MB får du absolut inte göra. Jag kan fullt förstå att Apple säkerligen skulle stämmas av massa galna amerikanare om man släppte på denna spärr per default. Men snälla göm funktionen djupt inne i inställningar så vi slipper koppla upp oss till ett Wi-Fi varje gång. Det går ju dock att kringå denna spärr genom att mobildela (via 4G) från en annan enhet. Varför i hela friden Apple kan jag inte uppdatera iOS eller appar via 4G?

Har du några saker som du stör dig på med iOS? Skriv gärna bland våra kommentarer.