Skrivet den 6 november 2018 kl 12:28 av Apple, Artiklar5 kommentarer899

Efter två år på marknaden – AirPods är nu socialt accepterade
Gått från skrattfest till saken alla har i öronen

Julen 2016 lanserade Apple sina trådlösa hörlurar AirPods och reaktionerna på internet var minst sagt åt det komiska hållet. Det skapades massvis av skämtbilder där folk stoppade tandborsthuvuden i öronen och sa att man hade köpt Apples nya AirPods.

Undertecknad hade även jag svårt för designen och tyckte likaså att det såg märkligt ut när folk gick runt med dessa på stan. Det var svårt att sätta fingret på vad exakt det var som såg så konstigt ut. Förmodligen var det en blandning av att man helt enkelt tyckte att den vita, ofta trassliga sladden – saknades. Designen i övrigt är inte speciellt olik Apples hörlurar med sladd som följer med i kartongen till iPhone.

Tiden gick och jag inklusive många andra blängde lite extra när man såg någon med AirPods då det helt enkelt såg rätt tokigt ut, och jag själv hade inga planer på att köpa ett par, sen fick jag ett par i present och allt ändrades. Visst, jag kände mig uttittad i början men nu har det snart gått två år sedan AirPods lanserades och nu är det ingen som bryr sig längre – verkligen ingen.

Idag om man går på stan så tar det inte lång tid innan man ser någon med AirPods och alla som äger ett par lyfter dom till skyarna – inte nödvändigtvis för ljudet – utan för enkelheten. Alltid fulladdade tack vare sitt smidiga fodral, in med dom i öronen, tryck på ena hörluren två gånger och musiken är igång, när du är klar stoppa dom i fodralet.

Att Apple satte ribban med AirPods finns det inga tvivel om och det är intressant att se hur en produkt som dom flesta skrattade åt nu bärs av varannan människa på stan – och ingen bryr sig.

 

5 kommmentarer på Efter två år på marknaden – AirPods är nu socialt accepterade

 1. xhit skriver:

  För att citera Elon: ”No dignity. You are laboring under an illusion.” :p

 2. zanoii skriver:

  Köpte nyligen mitt första par. Tycker att de är lite hala och meckiga att stoppa ner i fodralet, speciellt med vantar på.

 3. Man kan vänja sig vid mycket, och jag reagerar inte lika starkt på dem idag som när de kommer. Men det är synd att de låter så illa. Men jag kanske bara är avundsjuk, för jag kan inte ha dem i mina öron.

 4. Ken Burns Effect skriver:

  Jag har hellre tandborste i örat än lyssnar på dig!

  https://www.youtube.com/watch?v=KUd-EWJ3Vrc

 5. Kristian Mandell skriver:

  Liknar ju onekligen Brauns eltandborstar