by • 22 juni, 2010 08:46 • Artiklar8 kommentarer615

Elgato EyeTV till iPad – Nu är din TV mobil

eyetv_ipad_live

Elgato uppdaterade i helgen sin EyeTV-app till version 1.1.0 och därmed kom den också som en universal app för både iPhone och iPad. För att använda EyeTV på din iPad eller iPhone så krävs att du har en Mac som är utrustad med ett tv-kort och programmet EyeTV installerat och igång.

Utseendet är anpassat till den större bildytan på iPad och några nya inställningar har tillkommit så nu kan du ha separata bitrates på den strömmande tv-bilden för inom ditt nätverk, wifi utanför ditt lokala nätverk och för 3G.

eyetv_ipad_settings

Jag har inte testat detta via 3G men för WiFi fungerar det perfekt. Du kan testa att dra upp bitraten för att få bättre bildkvalité eller sänka den om nätverket inte hinner med. Hur hög bit-rate du kan ha utanför ditt nätverk beror också på hur snabb din hemma-dators lina uppströms till internet är. Bildkvaliten är riktigt bra när man kör i sitt lokala nätverk och jag kan tänka mig att det är så man kommer använda denna app mest, man använder sin iPad som extra tv på veranden och i köket eller liknande.

eyetv_ipad_screen

TV-bilden kan anpassas på tre olika sätt på iPad:ens skärm enligt ovan. Oftast kommer man troligen att använda mittenläget där man ser bilden i widescreen med svarta ytor ovan och under. Bra är också att bilden anpassar sig för stående läge om man vill använda detta så man inte är begränsad till liggande. Extra praktiskt då man faktiskt vill ha sin iPad i dockstationen ibland bredvid datorn.

eyetv_ipad_watch_record

Via Live-TV läget kan man gå in och få mer information om programmet om man vill och välja om man vill se eller spela in programmet. Detta fungerar nu bättre tack vare den större skärmytan på iPad.

eyetv_ipad_recordings

Man får nu också betydligt bättre överblick på de tv-program man har spelat in på sin dator. Alla dessa kan också streamas till din iPad. Här krävs det dock att de är förberedda för uppspelning på iPad. Detta kan man dock välja direkt när programmet spelas in så det är oftast inget problem. Äldre program som redan är inspelade kan man välja att förbereda. Detta tar dock tid så låt din dator göra detta över natten och du har många att förbereda.

eyetv_ipad_guide

TV-guiden som EyeTV använder har de flesta svenska kanaler men tyvärr saknas dock några som Canal+ Series som är ganska ny. Alla vanliga kanaler finns dock så detta är oftast inget problem. Det fina här är att du kan lägga upp inspelningar direkt ifrån din iPhone/iPad så man inte behöver sätta sig framför teven för att spela in program. Det fungerar fint att göra detta var du än är via Wifi eller 3G.

EyeTV till iPad kan inte få annat än högsta betyg för hur bra det faktiskt fungerar. Enda minuset är att man inte verkar kunna sätta upp en inspelning från appen för de tv-kanaler som saknar tv-guide. Man kan dock se live-tv från kanaler utan tv-guide.

Har ni frågor om EyeTV till iPad/iPhone eller EyeTV-programmet så ställ dessa i kommentarerna så försöker jag besvara dessa.

EyeTV till iPad/iPhone kostar 38kr i App Store och det är den helt klart värd.

EyeTV