by • 7 december, 2010 14:30 • Artiklar2 kommentarer451

Ge mig bättre kontroller för AirPlay i iPhone

airplay_iphone

Jag tycker Apple gjort den onödigt omständigt att nå kontrollerna för AirPlay i iPhone när man lämnat det program som spelar musiken. Grejen med AirPlay är att man enkelt ska kunna spela musiken eller annat ljud från din iPhone till olika högtalare och kunna justera volymen. Men för att komma åt dessa kontroller måste du först dubbelklicka och sedan flippa två skärmar åt vänster om man vill byta vilken högtalare du vill spela upp ljudet på som ni ser på de tre mindre illustrationerna ovan.

Mitt förslag är att samla detta på höljden som i stora bilden ovan. Då når man lätt kontrollerna för att byta låt i exempelvis iPod eller Spotify. Du når också ikonen för AirPlay och kan byta högtalare och kan justera volymen. Som bonus ser du också ikonen för att låsa skärmrotation. Vad tycker ni som använder AirPlay, fungerar det bra som det är nu för er?

Annars är jag riktigt nöjd med AirPlay och att kunna styra detta från mobilen. Vad jag upptäckte igår var att man kunde spela från iTunes i flera högtalare samtidigt som man alltid kunnat men att man med mobilen kunde köra Spotify och välja att streama musik till en annan högtalare samtidigt. I praktiken blev detta att på bottenvåningen streamdes musik från datorn medans jag kunde lyssna på annan musik i sovrummet streamad från Spotify i iPhonen.

Nu testade jag aldrig detta men förmodligen skulle man samtidigt även kunna streama en film från en iPad till sin Apple TV om man skulle vilja det. Man kan helt enkelt bära med sig sin musik/bilder och sina filmer i iPhonen/iPad och alla i hushållet skulle helt enkelt spela upp musiken eller titta på filmen/bilderna i det rum de befann sig i helt trådlöst.

Ingen skulle längre behöva slåss om att bestämma vilken musik som ska spelas i hemmet utan olika rum kan ha olika musik direkt från din iPhone/iPad. Bara jag fick smidigare kontroller. Fred på jorden…