by • 15 januari, 2009 10:22 • Artiklar7 kommentarer297

Hemma hos: Johannes Ekstrand

Johannes Ekstrand

Foto: Peter Kroon
Johannes Ekstrand, butikschef från Lund, visar upp delar av sitt stilrena och ”Mac-vänliga” vardagsrum för oss. Men vi börjar med att gå tillbaka till början av 90-talet när en Macintosh vid namn LC II släpptes och inhandlades av Johannes Ekstrands far.

– Pappa köpte in Macen men det visade sig rätt snabbt vem det var som fick ta hand om den och på så sätt var intresset grundmurat, jag var väl fem år då tror jag.

Idag kombinerar Johannes Ekstrand sitt intresse för Apple med löpning och musik.

– Mina skivor finns också i mitt iTunes-bibliotek, det har växt sig så stort att jag fått köpa en en gigantisk extern hårddisk.

Musiken och även filmerna spelar Johannes Ekstrand helst upp på sin AppleTV som i sin tur är kopplad till stereon och teven. Under kvällsjoggningen följer alltid iPod nanon med som via Nike+ är kopplad till hans skor. Efter löpningen laddar han in statistiken via iTunes och kan sedan följa sin egen och andras framgång via Nikes webbsida.

Vi passar på att fråga om den ovanliga Apple-symbolen som står i bokhyllan.

– Haha, ja den gjorde jag i trädslöjden på högstadiet.

På frågan om Johannes Ekstrand väljer Mac efter inredningen eller tvärt om blev svaret det förstnämnda, men skall vi vara ärliga krävdes det allt lite tanketid för att leverera det svaret.

Vad butiken som Johannes Ekstrand är chef för har för produkter är väl också tämligen solklart.
pk3939 pk3930 pk3923 pk3911 pk3889 pk3867 pk3861 pk3852 pk3843 pk3825 pk3823