by • 7 december, 2010 11:37 • Artiklar5 kommentarer672

iPADock är dockstationernas kung

ipaddock_1

iPADock laddar flera samtidigt

iPADock från Photofast är som rubriken säger dockstationernas kung. Här kan du ladda och synka alla dina iEnheter på samma gång. Det är kanske inte helt ovanligt idag att man i ett hushåll har två iPhones och en iPad och med iPADock kan du ladda dem alla.

ipaddock_2

I grunden kan man säga att iPADock består av två platser för iPad men eftersom det i varje iPadplats finns uttag för placeringen av kontakten på tre olika positioner så kan du konfigurera den efter behov. Skulle du inte ha någon iPad utan två iPhones och en iPod Touch till exempel så är det inga problem att konfigera dockan för detta.

På baksidan finns en mini-USB där man ansluter USB-kabeln från datorn. De tre USB-kontakterna under blir då en HUB där du ansluter tre medföljande synk-sladdar som placeras i de tre hål av sex som du vill använda i dockan. Dockan kommer i denna konfiguration att ta ström från din dator.

Kortläsare och nätdel

Som bonus får man också kortläsare för Compact Flash, Memory Stick Pro Duo och SD-kort. Vill du inte använda dockan som synkstation utan ha den någon annanstans för att endast ladda dina enheter så följer en nätdel med och synk-sladdarna ansluts då istället till någon av de fyra USB-kontakerna som bara ger ström. Du kanske vill ha dina enheter på en central plats i hemmet där de lätt nås istället för att behöva ha dom i närheten av en dator.

ipaddock_3

Ström från USB

Värt att nämna är att din dators USB-kontakt kanske inte orkar ladda alla enheterna samtidigt. Exempelvis så klagade min iPad på att den inte ville ladda när jag tog ström från min MacBook Pro. Men om man släckte skärmen på iPaden så laddade den ändå så bli inte rädda när det står ”laddar inte”. Ett alternativ är att dra en synk-sladd direkt från datorn till iPad-platsen då de vanliga sladdarna också passar i dockan.

Slutsats

Har man flera enheter och vill ha en central plats där man laddar dem alla så är iPADock ett riktigt bra val. Enheterna sitter stabilt och det är lätt att sätta dom på plats så denna dockstation rekommenderas. I små plastfördjupningar bakom hållarna kan du dessutom förvara ditt iPad Camera Connection Kit vilken känns genomtänkt.

Tävling

Vi kommer inom en snar framtid att anordna en tävling där ni tävlar om vårt recensionsexemplar från Photofast men vi väntar lite så ni alla hinner få era iPads innan tävlingen börjar.

Uppdatering:
PhotoFast iPADock säljs hos Kullander för 995 kr