by • 18 februari, 2013 • Artiklar, NyheterComments (12)988

Mediakoll: ”Nästa ‘Iphone’ kommer sitta på din handled”

Aftonbladet - iWatch

En kort artikel angående den beryktade klockan som Apple enligt uppgifter kommer lansera publicerades under söndagen på Aftonbladet. Rubriken indikerar bestämt att Apples nästa iPhone kommer vara en klockliknande manick som du fäster runt handleden, något som i sig är ganska anmärkningsvärt. Men nåväl, det är i brödtexten vi läser det mest uppseendeväckande: artikelförfattaren menar på att denna beryktade iWatch ”kommer ha alla funktioner som i dag finns i din smarta telefon eller surfplatta”.

Stanna upp en sekund och sug lite på den tanken. Alla funktioner som vi i dag använder i våra iPhone- och iPad-enheter – i en klockliknande produkt som gjord av böjt glas.

Niklas Eriksson, som skrivit artikeln, länkar till den Bloomberg-artikel som står som rot för en rad artiklar och blogginlägg som refererar till denna källa, inte minst här på Allt om Mac. Och när vi igen skummar igenom Bloomebergs artikel står det klart att Eriksson antingen omedvetet har missuppfattat några ord i källartikelns ingress, eller medvetet valt att salta det hela:

Apple Inc. has a team of about 100 product designers working on a wristwatch-like device that may perform some of the tasks now handled by the iPhone and iPad, two people familiar with the company’s plans said.

För oss som klarar av att förstå innebörden av de fetmarkerade orden i citatet ovan är det uppenbart att Bloombergs källor, som artikeln grundas på, menar att Apples eventuellt kommande klocka kan komma att kunna utföra några av de uppgifter som idag hanteras av iPhone och iPad. iWatch kommer alltså enligt dessa uppgifter inte att ta över några funktioner från iPhone och iPad – och framförallt inte alla.

Må så hända att Apple inom en snar framtid överraskar hela världen med ett armbandsur i glas som helt kan ersätta en iPhone eller iPad, men det finns inget som idag som styrker ett sådant påstående – långt ifrån.

Aftonbladet har nu genom denna artikel än en gång höjt de redan skyhöga förväntningarna som Apple idag måste axla;  lanserar Apple en iWatch som inte är en kombinerad klocka, surfplatta och smartphone kommer utan tvekan en stor del av de som läst denna artikel bli mer eller mindre besvikna.

Aftonbladets artikel: Nästa ”Iphone” kommer sitta på din handled
Bloombergs artikel: Apple Said to Have Team Developing Wristwatch Computer