Skrivet den 26 september 2014 kl 21:56 av Artiklar, Recensioner16 kommentarer2655

Osäker på valet mellan iPhone 6 och iPhone 6 Plus? Fråga Array!

Läs också: Array.se recenserar iPhone 6 och iPhone 6 Plus

Jag var rätt säker på att jag trodde att jag visste vilken av modellerna jag ville ha redan från början, men när jag fick chansen att testa en iPhone 6 och en iPhone 6 Plus parallellt så tog jag den givetvis. Nu sitter jag här med två exakt likadana installationer av de båda modellerna och använder dem i tandem för att komma underfund med alla för- och nackdelarna.

Jag har försökt mig på stora telefoner tidigare, där jag bland annat testat en Lumia 1520 – vilket inte gick så bra. iPhone 6 Plus klarar sig bättre efter första timmarna. De spontana tankar jag har:

  • 6 Plus är stor, men tack vare att den är så tunn så känns den smidig.
  • Har du stora händer och tycker att det är tajt att skriva med två tummar på de tidigare iPhone-modellerna kommer det att kännas som en dröm att skriva på en iPhone 6 Plus.
  • … däremot är det småkymigt att skriva med en hand på den större modellen.
  • 6 Plus går ner i framfickan på byxor, men det ser inte snyggt ut och känns inte bekvämt.
  • gesten för ”Reachability”, som sänker toppen på skärmen så att du når den med en hand, är smidig och fungerar även på vanliga 6:an.
  • Landskapsläge på hemskärmen är en trevlig grej på 6 Plus.

Landskapsläge på hemskärmen i iPhone 6+

Något jag är sugen på att utforska är kameran i de båda modellerna, och det utökade stödet för fler LTE-nätverk. Imorgon åker jag till Singapore och Japan i två veckor, där jag kommer att fortsätta att använda båda telefonerna och skriva uppdateringar om upplevelsen här på Array.

Om du är nyfiken på något specifikt, säg till så ska jag ta med det i uppdateringarna.