Skrivet den 10 oktober 2018 kl 19:10 av Artiklar, Nyheter9 kommentarer5258

Slå på din TV och Apple TV med Siri
The future is here

Har du alltid drömt om att slå på din TV och Apple TV med hjälp av Siri så har du nu chansen att hoppa in i framtiden tack vare Apples nya app Shortcuts. Nedan har vi gjort en guide där vi steg för steg går igenom hur du får detta att fungera och ett krav för att TVn ska kunna starta är att den är utrustad med en HDMI-CEC-port samt att din Apple TV är inkopplad i den porten.

För att komma igång börjar du med att ladda ned shortcuts till din iPhone eller iPad genom att trycka här.

Nästa steg är att skapa en ny Shortcut (genväg på svenska) genom att trycka på plus, i sökrutan skriver du Text och som ni ser i tredje bilden ovan behöver vi få fram IP-nummer för Apple TV samt serienummer. Detta får vi fram genom att starta Apple TV, gå till inställningar och välj ”Om”.

Nu när vi har informationen så ska vi lägga in infon i textrutan i Shortcuts och detta görs genom att skriva: http://IP-nummer för Apple TV:3689?paring-guid=SERIENUMMER för Apple TV#, ditt resultat borde se ut ungefär så här: http://123.456.7.89:3689?paring-guid=KY5T6HD3G3SD#

Nu när texten är ifylld så ska vi återigen in i sökrutan och där skriver du URL och trycker på resultatet i rutan under, nu när den är tillagd så trycker du på ”Text” som du ser i bild två ovan. Öppna sökrutan igen skriv ”Get Contents of URL”, tryck på resultatet och lägg till den.

Det sista steget är att trycka på ikonen längst upp till höger som ni ser markerad på bild tre och där kan ni döpa er Shortcut till något lämpligt så som ”Slå på Apple TV”. Tryck sedan på Add to Siri och spela in en fras som ska göra att TV och Apple TV slås på, undertecknad valde ”Slå på TVn”.

Vill du inte göra detta steg för steg så kan du även ladda ned en kopia av mitt exempel ovan men då måste du ändra till ditt serienummer och IP-nummer och spela in en röst till Siri. För att ladda ned min kopia klickar du här.