by • 19 juni, 2010 13:09 • ArtiklarInga kommentarer918

Två roliga iPad-appar för barn

drawing_pad_1

Tänkte tipsa om två appar som är välanvända på min iPad. Inte så mycket av mig dock utan av min två-åriga dotter som kan spendera en hel del tid med att måla på iPad:en. De är inte dyra heller, bra mycket billigare än en uppsättning tuschpennor och papper. Dessutom betydligt enklare att maila bilderna till farmor och mormor sen än vad det är med pappersteckningar.

Första appen heter Drawing Pad och är ett program där man ritar helt fritt. Man börjar med ett tomt ”papper” som man dock kan byta färg på om man hellre vill ha rosa eller kanske rutat. Ritverktygen är många och du kan välja allt från kritor, tuschpennor och penslar till att klistra in traktorer. Det är ingen professionell kvalité på verktygen men de är lättanvända och det finns många färger att välja bland.

Ritar man fel finns det suddar i olika storlekar att använda. En färdig teckning kan man spara, maila eller posta till Facebook och Twitter.

drawing_pad_2

Programmet är lättanvänt och min dotter som är två klarar av att hantera det utan problem. Det är lätt att välja ritverktyg och färger byts genom att skrolla vertikalt. Här ovan ser ni en teckning av Nalle Puh som hon ritat helt själv i programmet. Ett bra köp till era småttingar.

Drawing Pad kostar bara 15kr i App Store.

Nästa app heter Color & Draw for kids och det är mer som en färgläggningsbok. Du kan använda appen och rita fritt men det roliga är att det finns ca 50 streckade figurer att färglägga.

color_draw_1

Det är här heller inga problem för en två-åring att själv starta appen och byta mellan de olika bakgrundsfigurerna när hon/han tröttnat på dom. Det finns ett begränsat antal färger och inte så många val men det räcker väl till. Vill man dekorera sin teckning lite extra finns ”klisterlappar” med olika motiv att lägga ovanpå.

När det gäller de streckade figurerna så finns valet om det man målar ska täcka strecken eller målas dit under. En annan funktion är att du kan ta en egen bild och använda som bakgrund att rita på.

color_draw_2

En mycket populär app här hemma kan jag lova och hon tycker det är mycket roligare att använda appen än att rita på vanligt papper. Hon är dock lite förundrad varför färgen inte fastnar på fingrarna som i verkligheten.

Color & Draw for kids kostar också bara 15kr i App Store.