Skrivet den 29 april 2018 kl 09:35 av Artiklar6 kommentarer1385

Vad hände med Apples AirPower-platta?

Den 12:e september 2017 presenterades iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus som utrustades med trådlös laddning, och Apple visade då även upp sin trådlösa laddare AirPower.

AirPower ska till skillnad från många andra trådlösa laddare klara laddning överallt på plattans yta, många andra laddare kräver att ens enhet placeras på en viss punkt.

Är man helt inne i Apples ekosystem så är AirPower en ganska trevlig produkt, speciellt om man ogillar att ha flera laddare. För att kunna ladda sina enheter på den trådlösa laddaren krävs antingen en iPhone 8, iPhone 8 plus, iPhone X, Apple Watch Series 3 och det kommande Airpod-caset som förmodligen lanseras samtidigt som AirPower. Så istället för att ladda mobil, klocka och hörlurar med tre olika laddare benar man ned det hela till att använda AirPower till allt.

 

Så vad hände med AirPower? Det har gått nästan sju månader sedan den visades upp och Apple har inte sagt ett ord om den. På deras hemsida står det att den kommer 2018, så förhoppningsvis laseras den i samband med WWDC (Worldwide Developers Conference) som drar igång 4:e juni. Vad det är som gör att den dröjer vet man inte men ryktena säger att det är problem med att få till en jämn laddning över hela plattan. Vissa andra påstår att Apple väntar på att Qi’s konsortium dröjer med att godkänna produkten.

Detta är inte den första produkten som drabbas av förseningar på sistone, både AirPods, HomePod och AirPlay 2 drog ut på tiden och AirPlay 2 har fortfarande inte lanserats.

Går ni och väntar på AirPower eller har ni tröttnat på att vänta och köpt en annan laddare? Skriv gärna nedan!