Skrivet den 12 juni 2018 kl 19:31 av ArtiklarKommentarer inaktiverade för Vi har träffat Sonos och fått klämma och lyssna på Beam210

Vi har träffat Sonos och fått klämma och lyssna på Beam

Idag var Teknikveckan iväg och träffade Sonos för att prata om deras kommande ljudlimpa Beam. Ljudlimpan är betydligt mindre än sin storebror Playbar men ger trots detta ett riktigt bra tryck.

Jag fick sätta mig ned med Ross Barbour, Training Manager på Sonos i ett uppbyggt vardagsrum med en TV, en Beam och två bakre Sonos One.  Vi började det hela med att prata om varför Beam finns, och vad dess syfte faktiskt är. Ross berättade att Beam är till för dom som inte har världens största vardagsrum och bor lite mer kompakt eller helt enkelt vill förstärka det annars ganska platta TV-ljudet.

Det är även väldigt vanligt att många hushåll idag inte har något ljudsystem utan man ofta använder sig av det inbyggda ljudet som finns i TV:n. Med Beam hoppas man att många kunder ska öppna upp ögonen för Sonos och det kan vi förstå med tanke på den trevliga prislappen.

Efter introduktionen så drogs det igång ett antal olika låtar där man visade vad Beam kan leverera och jag måste säga att trots sin lilla storlek och prislappen är det extremt mycket ljud för pengarna. Därefter drog Ross igång ett antal videoklipp och han startade TV:n genom att säga -Alexa*, turn on the TV. Beam klarar sig väldigt bra på egen hand och kan även kompletteras med Sonos andra produkter om man så vill.

Beam har till skillnad från Playbar en HDMI-port så man pluggar bara in en HDMI-kabel i sin TV och skulle man vilja använda optisk så går även det bra med den medföljande adaptern. Beam har även stöd för Alexa*, AirPlay 2 (kommer senare i år) och då även Siri, samt senare i år kommer även stöd för Google Assistant. Prislappen ligger på 4699 kronor och den kommer gå att köpa 17 juli.

Teknikveckan har fått med sig ett recensionsexemplar och kommer att släppa en fullständig recension 27:e juni.

*Alexa fungerar inte i Sverige ännu, men när det kommer så är Beam kompatibel med Amazons röstassistent.

 

Comments are closed.