Skrivet den 23 maj 2018 kl 21:25 av Artiklar, YouTube5 kommentarer645

Vi provar Stockholms nya VR-center

Enterspace VR Center är ett nytt koncept som öppnar den 31 maj på Sveavägen 14 i Stockholm. När du går in genom dörrarna så möts du av en avslappnad och trevlig bistro & bar där det serveras både mat och dryck.

En trappa ned hittar du av en helt annan miljö än den på ovanvåningen och det är som att gå in i ett rymdskepp med olika pods – eller små bås med frostat glas. I dessa pods gjorda för 1-4 personer kan vi hoppa in i den virtuella världen med hjälp av VR.

Nedervåningen där samtliga poddar och VR-bion finns.

Vi kan välja att spela ensam eller med våra vänner och man har idag totalt fyra olika spel att välja på där två av dom är gjorda för endast en spelare.

Vi fick prova alla fyra spel Ringwalker, The Raft, John Wick Chronicles och The Mummy: Prodigium Strike och samtliga var riktigt underhållande. Men våra absoluta favoriter var The Raft och John Wick Chronicles.

The Raft placerar dig och dina vänner på en flotte i ett träsk fyllt av elaka aliens som gör allt dom kan för att förgöra både dig och flotten. Man har en arsenal av olika vapen som du kan plocka upp och använda sig av och skulle flotten börja brinna kan du plocka upp brandsläckaren och släcka elden.

Undertecknad sitter i en helikopter och skjuter hungriga zombies med StarVR

Beroende på vilket spel du väljer så kommer du även få olika VR-headsets, det första är HTC Vive med Vive Vand kontroller, och det andra är StarVR som bjuder på 5K (5120×1440) och en FOV (field of view) på 210 grader vilket gör att du ser betydligt mer utan att behöva vrida på huvudet.

HTC Vive och en riktigt kraftfull ryggsäck

Enterspace är ett helägt dotterbolag och därmed en del av spelutvecklarna Starbreeze, deras VR-park består av 6 VR-rum och en VR-bio. Vill du prova på detta själv öppnar EnterSpace VR Center portarna den 31 maj och det kostar 149 kronor per spel för Singplayer (The Mummy, John Wick) och 195 kronor per spel för multiplayer (The Raft, Ringwalker), och speltiden är 10-12 minuter. Vi kan varmt rekommendera ett besök då det är en väldigt häftig upplevelse.

 

 

SparaSparaSparaSpara

5 Responses to Vi provar Stockholms nya VR-center

 1. loftesmataren skriver:

  Den finns väl på Vr-arkaden Mission IX på söder?

 2. Anders Malmgren skriver:

  Det är ett internskämt från feber.se jag promotar ofta mitt VR spel i kommentarsfältet där :)

 3. Esse skriver:

  Det gör du rätt i!

 4. Anders Malmgren skriver:

  De borde köpa in den där svenska militärsimulatorn, det hade varit coolt!

 5. Esse skriver:

  Berätta mer!