by • 15 april, 2013 • Artiklar, NyheterComments (3)3674

Vi testar Wallee – smarta fästen och tillbehör för din iPhone och iPad

IMG_0085

Från Lifestylestore.se kommer en kartong fylld med produkter från Wallee-serien. Kortfattat kan Wallee-produkterna beskrivas som ett brett utbud av olika slags fästen som iOS-enheter (och även Samsung Galaxy-enheter) med enkelhet kan monteras fast på.

De tillbehör beskrivna i denna artikel finns i det i de flesta fall flera varianter på, exempelvis olika färger, och prismässigt kostar de olika tillbehören från runt en hundring upp till 8-900kr beroende på vilket tillbehör du köper.

I videon nedan ser du en kort produktpresentation som visar de flesta tillbehör.

Walle-Fodralet
Grunden i Wallee-systemet är skalet du sätter på din iPad. Skalet finns till iPad 1, iPad 2 och ett gemensamt för iPad 3/4 samt ett för iPad mini. Det jag testade var till iPad 3/4 och det fanns inget att anmärka på passformen. Det fungerar dessutom tillsammans med ett Smart Cover. Fodralet har en gummiliknande känsa och du får ett betydligt bättre grepp på din iPad än mot aluminiumet den är gjord av.

IMG_0062

Vägghållare

En rund hållare med en diamter på 7cm, ett djup på 2 cm, som skruvas fast på väggen där du vill ha din iPad. Perfekt för köket kanske om du använder din iPad för recept eller kanske som en liten köks-tv för streamat material.

IMG_0068

VESA-adapter

Med detta tillbehör tillsammans med vägghållaren kan du montera din iPad på ett VESA-fäste. Fungerar med både VESA 75 och 100.

IMG_0067

Bordsställ

Pivot som är vinklingsbart låter nästan din iPad bli en iMac i miniatyr. Perfekt om du använder din iPad tillsammans med ett extern tangentbord eller kanske som en extraskärm på skrivbordet. Fungerar för både stående och liggande läge.

IMG_0072

Skrivställ

Kickstand är tillbehöret för dig som vill ha din iPad i en bra vinkel när du skriver eller gör annat jobb på den. Fungerar även om du vill ställa den upp i stående läge. Jag gillade vinkeln och det hela var stabilt och bra.

IMG_0066IMG_0065

Vadderat fodral, bärväska, bärhandtag och nackstödshållare
I Wallee-serien finns även ett par rätt snygga och kvalitativa fodral och väskor. iPad-fodralet är vadderat i filtmaterial som skyddar din iPad mot repor och annat, och bärväskan har ett handtag och är även den vadderad.

Ett smidigt tillbehör för dig som använder din iPad i ditt yrkesliv för att visa upp och demonstrera saker och ting på skärmen är bärhandtaget nedan som fästs direkt mot fodralet kryssfäste.

Wallee fungerar också i bilen där detta tillbehör monteras på nackstödens metallstång. En skruv håller sedan hållaren på plats så den inte vrider sig. Perfekt för underhållning i baksätet alltså. Tyvärr är hålet i minsta laget så i min Passat gick det inte att montera så detta är något att se upp med.

IMG_0073IMG_0075

IMG_0078IMG_0079

Wallee M – Som Wallee fast för smartphones

IMG_0080

För iPhone finns Wallee M som dels består av ett skal för iPhone 4/4S samt iPhone 5 och tre tillbehör. Skalet som också finns till Samsungs Galaxy-telefoner är av gummi som dels ger bra skydd till din enhet men som också känns riktigt bra i handen. Wallee M-skalet finns även i ett flertal färger.

Dessutom går kanterna på framsidan upp lite högre än skärmen utan att vara i vägen, så skulle man lägga telefonen med skärmen nedåt kommer den inte stöta i underlaget, vilket är ett stort plus.

Skalet har en inbyggd metallplatta som gör att det fäster mot tillbehören som innehåller en kraftig magnet. På baksidan finns ett nedsänkt X som håller telefonen i antingen stående eller liggande läge när den fästs mot tillbehöven så den inte hamnar snett vilken är väldigt bra.

Självhäftande plattor
Det första tillbehören är en självhäftande vägghållare. Fäst helt enkelt väggfästet på en plan yta där du vill kunna ha din iPhone. Kanske helt enklet på väggen ovanför ett vägguttag där du laddar den, på kylskåpet eller instrumentbrädan i bilen.

IMG_0081

IMG_0082

Bilhållare
För bilen finns det också ett tillbehör och du vill ha din iPhone i framrutan vilket jag föredrar. Tillbehöret fäst på glasrutan med en kraftig sugpropp som under mitt testande inte lossnat utan sitter säkert. Även magneten är så stark att det inte finns någon risk att telefonen lossnar under färd.

Just magneten blir dock till ett problem för den inbyggda kompassen i telefonen som får spel och inte fungerar som den ska vilket kan vara ett problem när man använder den för navigering men GPS fungerar utan konstigheter. Wallee M är en riktigt trevlig lösning för att ha sin iPhone i bilen då man inte behöver placera sin iPhone i en hållare och krångla med fastsättning och urtagning. Man greppar helt enkelt tag i sin iPhone med en hand och tar den. Perfekt.

Bordsställ
Sista tillbehöret i Wallee M är ett bordsställ vid namn Pivot Mini. Perfekt att ha stående på skrivbordet, kanske vid dina högtalare om iPhonen agerar musikspelare eller om du skriver texter med ett externt tangentbord. Som med de andra tillbehören så håller den din iPhone i stående eller liggande läge.

I klippet nedan kan du se en genomgång av de flesta Wallee M-tillbehör:

Smart lösning och en gedigen samling kvalitativa tillbehör
Sammanfattningsvis är detta ett smidigt koncept där ett speciellt skal öppnar upp för en mängd olika praktiska lösningar. Just detta är dock också Wallee-lösningens största – och kanske enda – nackdel: du måste acceptera att använda ett specifikt skal och inget annat. Denna nackdel vägs dock snabbt upp av smidigheten i att enkelt kunna fästa enheterna i de olika fästena.

Att tillbehören säljs styckvis och separat är till störst del något positivt då det gör det enkelt för dig som kund att välja och vraka för att få de produkter just du vill ha. Samtidigt hade det inte skadat med ett par olika paketpriser med ett ihopplock av ett skal för en viss enhet samt några av de mest säljande tillbehören.

Minsta kostnaden idag för dig som har en iPad 3/4 är 349kr för skalet + 79kr för väggfästet. Trots att priset för denna lösning hamnar strax över 400kr är det ändå i det billigare än andra lösningar  på marknaden för kvalitativa iPad- och iPhone-fästen.

Är du ute efter att kunna fästa din iPhone, iPad eller iPad mini på väggar och i diverse tillbehör runt omkring dig kan vi annat än rekommendera Wallee och Wallee M.

Läs mer om Wallee och Wallee M.