by • 30 januari, 2013 • Artiklar, NyheterComments (11)1852

WyWallet – när företagen vill mer än kunderna

[youtube id=vbXXX2MEvXI]

Det finns produkter och tjänster vi vill ha, och det finns de som inte visste att vi ville ha men det finns också det vi inte vill ha. WyWallet – de svenska operatörernas samarbetsprojekt för att få oss att betala via telefonerna – verkar vara ett sådant.

Just nu kör WyWallet en reklamkampanj via bland annat Aftonbladet där de förklarar hur gammalt det är att använda kontokort och att deras app är det nya fräscha. De potentiella kunderna – Sveriges alla mobilanvändare – verkar emellertid inte imponerade.

Men historien om WyWallet började för flera månader sedan vid dess introduktion och snabbt uppmärksammades det att användaravtalet medgav att våra uppgifter såldes vidare till tredje part samt att det inte var helt lätt att ta tillbaka sitt medgivande för detta efter att man godkänt avtalet. Bättring lovades och sedan hörde vi inte så mycket mer från Wy Wallet.

SMS från Telenor

Detta meddelande har missuppfattats på ett sådant sätt att vissa trott att om de svarar ja så slipper de WyWallet och kan fortsätta som vanligt.

Men från och med den 1 februari måste vi vara anslutna till WyWallet för att kunna köpa en till exempel en SMS-biljett. Faktum är att vi ansluts automatiskt hos vissa operatörer när du försöker köpa via SMS efter att du fått första meddelandet om det och hos andra måste vi aktivt skicka ett SMS för att bli kund.  Det går även att registrera sig via via webbsidan eller via appen.

Osund konkurrens

I kombination med avtalets utformning och att du automatiskt kan ansluta utan att läsa nämnda avtal har vållat ännu mer kritik. Problemet är också bristen av alternativ. Vill du betala via SMS så är det detta som gäller med undantag för framförallt kollektivtrafikbolagen. Att alla operatörer står bakom en och samma tjänst skapar även frågan om det är helt i enlighet med våra konkurrenslagar. För närvarande kostar Wy Wallet ingenting att använda i denna form men det finns inget som hindrar dem att ta ut vilka avgifter de vill i slutändan – inte mer än att vi får sluta använda telefonen som betalning där WyWallet måste användas.

Operatörerna håller emellertid inte med och dessa frågor kommenteras av 3s presschef så här i annan artikel på ämnet.

Det finns inget tvång. Vi operatörer överlåter affären för sms-betalningar till ett nytt bolag för att vi ska kunna fortsätta att erbjuda tjänsten sms-betalningar. I samband med det har du som kund möjlighet att kliva av och inte följa med till det nya bolaget. Du väljer själv hur du gör. det är inte konstigare än att jag får besked från Shell att mitt Shelkort kommer att hanteras av Ikano finans från ett visst datum.
Villkoren för hantering av personuppgifter är identiska med andra betaltjänster på svenska marknanden. Jämför med vilket kontokort som helst. Vill man kunna göra kreditkontroller och kunna skicka ut fakturer måste man kunna lämna kunduppgifter till tredje part.
Nej, det är inget monopol. Det finns andra alternativ för sms-betalningar och ett stort antal andra aktörer på betalmarknaden, som bankerna, kreditkortsbolagen och en rik flora av startups. Konkurrensverket har dessutom prövat frågan och har inget att invända.

Därefter följer en rad kommentarer och motkommentarer som är väl värda att läsa.

Frågetecknen runt information till tredjepart och hur man avsäger sig detta har företaget förtydligat på sin webbsida:

WyWallet kommer aldrig att sälja vidare dina personuppgifter till tredje part. Utgångspunkten för WyWallet är att i framtiden skapa mervärden för sina användare, som exempelvis rabatter på sådant som den enskilde användaren verkligen vill ha. Alla har givetvis möjlighet att tacka nej till detta. Just nu pågår en process för att användare så småningom själva ska kunna välja vilka typer av erbjudanden man vill få, eller om man inte vill ha några alls. WyWallet jobbar nu med nya villkor som kommer att komma senast i februari.”

Undantagen

Både Stockholms Lokaltrafik (SL)  och Västtrafik valt sina egna lösningar medan endast Skånetrafiken är ansluten till WyWallet – övriga bolag har även de andra lösningar. SMS-betalningar som vi känner till dem idag försvinner därmed hos vissa och hos andra blir det praktiskt samma sak som innan med den skillnaden att du måste vara förregistrerad.

Övriga typiska SMS-betalningstjänster så som att betala för parkering fungerar som vanligt så länge vi är registrerade hos WyWallet.

Missförstånd

Kritiken slutar dock inte med tveksamma avtalsformuleringar och brist på konkurrens. Åsikterna om själva appen WyWallet är inte nådig den heller. Den är seg, ologiskt och omständligt enligt många av recensionerna i App Store.

Men framförallt handlar mycket av irritationen om en felaktig bild av att vi måste ladda appen/tjänsten med pengar för att kunna göra våra SMS-köp, eller för den delen ta det på faktura och därmed betala fakturaavgift. Det är inte nödvändigt – som privatpersoner kommer betalningarna på mobilfakturan som vanligt om vi vill. De som behöver appen (eller webbtjänsten för de som inte har möjlighet att ladda ner appen eller inte har någon smartphone alls) är företagsanvändarna och kontantkortinnehavare. Just företagsanvändarna som vill kunna göra privata inköp via sin företagstelefon är de som vinner på det här.

Det blir inte bättre av att även vissa WyWallet-anslutna företag påstår att uppladdning krävs. Wy Wallet själva underlättar inte på något sätt genom informationen på sin webbsida.  Faktum är att det är så otydligt vad som gäller att vi var tvungna att kontakta operatörerna för att höra vad som gällde i praktiken.

Ansvaret för all denna förvirring vi helt och hållet på operatörerna. I stället för att bara införa registreringskrav för alla som ville köpa SMS-biljetter med kontantkort (uppgifter på abonnemangsinnehavarna har de ju redan) så såg man en möjlighet att kombinera förändringen med införandet av en mobil plånbok med betydligt fler funktioner. I operatörernas värld är det viktigt att köp via mobilen inte kopplas bort från deras infrastruktur och att vi fortfarande skall vara beroende av deras tjänster. Detta har man inte riktig kommunicerat utan hänvisar mest   till den lag som infördes 2010. Detta till en så stor del att Finansinspektionen har känt sig tvungna att gå ut med ett klargörande.

I praktiken

Även om mycket av problemen som beskrivits har rört sig om missförstånd så blir det ändå omständligt för den som åker med olika kollektivtrafikbolag – det är den praktiska förändringen. Det andra problemet är att det helt plötsligt krävs ett ökad teknikmogenhet och det kan också ställa till problem för vissa grupper i samhället.

Det finns en viss ironi i att operatörernas försök till att ta kontrollen över mobilbetalningar är det som i sin tur skapar en våg av alternativa tjänster inom kollektivtrafiken. I grunden är det sunt att betalningsalternativen via våra mobiltelefoner blir flera och bättre men i detta fallet så skapar det onödigt mycket oro bland kunderna.

Och för er som är oroliga hur det fungerar i de stundande melodifestivalröstningarna kan vi berätta att det är lugnt. Där skall det inte spela någon roll om du är ansluten eller ej.

Fler artiklar på ämnet