Skrivet den 2 september 2019 kl 14:33 av Elfordon6 kommentarer844

Bosch tar fram teknik till barnvagnar
Nästan värt att skaffa en unge till?

Att gå ut på en promenad med barnvagnen kan vara mysigt men i branta uppförsbackar eller nedförsbackar är det inte riktigt lika kul.

För att göra livet lite lättare för alla småbarnsföräldrar har Bosch tagit fram ett nytt driv- och bromssystem för barnvagnar som kallas E-stroller System. Systemet består av två elmotorer som fästs på både bakhjulen på vagnen och i uppförsbackar hjälper motorerna till att få upp vagnen för backen och i nedförsbackar bromsar motorerna så det inte går för fort. Skulle du tappa taget om vagnen så känner systemet av även detta och bromsar då ned farten eller låser bakaxeln helt, detta tack vare en rad sensorer som är placerade på vagnen.

Det går även utmärkt att köra vagnen med en hand då de båda motorerna kan se till att vagnen håller sig i en rak linje och vagnen går även att koppla ihop med mobilen via Bluetooth för att bland annat kunna se batteristatus. Batteriet som är ett vanligt 18-voltsbatteri uppges ha en räckvidd på 15 kilometer innan du behöver ladda upp det igen. De första vagnarna som kommer utrustas med E-stroller System är från svenska Emmaljunga och lanseras under 2020. Något pris har ännu inte annonserat men vi kan nog räkna med en rätt hög prislapp.

Via Ubergizmo

 

Kommentarer

  1. Esse says:

    Vem av oss får skaffa en unge till lagom till 2020? #recensionex

  2. Fredrik_Malmquist says:

    Jag kan skriva en gästrecension, ska ha andra barnet i februari… Bud på att införskaffa en…

  3. Esse says:

    Tror de kör mer lätt och lagom där!

Fortsätt snacket i Bubblan!