Skrivet den 30 maj 2018 kl 11:12 av Recensioner1 kommentar285878

Bra och dåligt med Sudio Nivå

Sudio är ett svenskt bolag grundat i Stockholm vars namn är inspirerat från Phil Collins och hans låt ”Sussudio”. Nu har vi under ett par dagar testat Sudio Nivå och kan dessa vara en värdig utmanare till Apples AirPods?

Det första vi möts av när vi öppnar kartongen är att det påminner om samma trevliga upplevelse man får när vi öppnar en Apple-produkt. Det är stilrent och snyggt paketerat och med i kartongen får vi laddfodral, hörlurar, extra proppar i olika storlekar, laddkabel och instruktionsbok.

Hörlurarna är av sorten in-ear och vi förvarar dom i det medföljande laddfodralet som är lite större än en snusdosa. Sudio Nivå finns i två färger att välja på antingen dom svarta som vi har testat eller i vitt utförande. Designen osar onekligen Skandinavien med det bruna läderbandet och den enkla stilrena designen.

Lite skandinavisk design i skandinaviskt gräs, jag gillar verkligen designvalet att ha läderbandet på fodralet.

Nivå kopplas enkelt ihop till valfri enhet med hjälp av blåtand och vi är igång med lyssnandet på några sekunder. Nivå är väldigt diskreta jämfört med AirPods vars design syns på mils avstånd. Hörlurarna sitter mycket bra i mina öron och rör sig inte en millimeter oavsett om jag går, springer eller headbangar till Metallica.

För att sätta på hörlurarna trycker vi in den enda knappen som finns på hörlurarna i ca 2-3 sekunder. En nackdel här är att det behövs göras på båda hörlurarna, däremot behöver vi inte stänga av dom utan det räcker att placera dom i det medföljande laddfodralet. Nivå har inte heller någon sensor som känner av om vi tar ut en hörlur ur örat, utan musiken fortsätter spela oavsett.

Nivå har ingen aktiv brusreducering men isolerar ljud väldigt bra och läcker inte heller speciellt mycket ljud, så vi slipper oroa oss för att störa passageraren bredvid på tåget. Med hjälp av knapparna kan vi byta låt, starta och stoppa musik, svara på samtal och lägga på, samt skicka ljudet till mobilen om man hellre vill prata i den. Nivå dyker även upp i widget-vyn på iOS där vi smidigt kan se hur mycket batteri vi har kvar i hörlurarna.

Ljudbilden upplever jag som bra och det bjuds på alldeles lagom med bas som inte tar över och det är både fylligt och rent ljud även vid högre volymer. Nivå har inbyggd mikrofon för samtal och jag har testat dessa både inomhus och på Stockholms stökiga gator. Inomhus hör motparten mig alldeles utmärkt och ljudet är precis som att prata direkt i telefonen, men utomhus får jag prata lite högre för att motparten ska höra ordentligt men fullt godkänt även där.

Anslutningen mellan Nivå och min iPhone är bra – men inte helt perfekt. Två gånger under dessa dagar så tappade den vänstra hörluren kontakt med den högra och ljudet spelades bara ur ena. Men musiken kom igång igen efter någon sekund, antagligen berodde det på diverse störningar från andra enheter då jag inte har upplevt några liknande problem inomhus.

Hörlurarna har en perfekt tyngd och man får en känsla av hög kvalité – tyvärr gäller inte detsamma för fodralet som följer med. Det väger lite och är och upplevs väldigt plastigt och ihåligt. Jag hade gärna sett att de ökade på det inbyggda batteriet och även adderade lite tyngd i det.

Längst ned på laddfodralet har man en indikator som visar hur många gånger till man kan ladda sin hörlurar.

Apropå batterier så kan vi lyssna 3,5 timmar i sträck och laddfodralet ger fyra extra laddningar så totalt blir det 14 timmar vi kan lyssna innan en laddstation måste uppsökas.

Jag tycker Sudio har lyckats riktigt bra med Nivå, dom levererar en snygg design, bra ljud, skön passform och allt detta för ett pris på 995 kronor i en snygg förpackning. Nackdelen är fodralet och att anslutningen stundtals sviker. Men är du ute efter ett par in-ear som låter bra, är smidiga att ta med sig och inte bränner hål i plånboken så kan vi varmt rekommendera Nivå.

Hörlurarna sitter stabilt i fodralet med hjälp av magneter som håller dom på plats.

Specifikationer: 

 • Batteritid: 3,5 timme
 • Laddningsdosan: 4 extra laddningar
 • Hörlurens batteri: 55 mAh
 • Laddningsdosans batteri: 500 mAh
 • Bluetooth version: 4.2
 • Räckvidd: 10 m
 • Mikrofon och Siri-funktion

Element:

 • Typ: 6,2 mm dynamic speaker
 • Sensitivitet: 105 dB SPL @ 1 kHz
 • Impedans: 32 Ohm @ 1kHz
 • Frekvensomfång: 18 Hz – 22 kHz
Samtliga läsare får även en rabatt på 15% på samtliga hörlurar på sudio.se genom att ange teknikveckan i varukorgen innan ni checkar ut.

 

En kommentar på Bra och dåligt med Sudio Nivå

 1. mrTravolta skriver:

  Riktigt bra genomgång maccan! Känns som ett prisvärt alternativ med bra ljud.
  Har du kvar lurarna och om så är fallet, har problemen med anslutningen fortsatt? Kommenterade Sudio problemen?