Skrivet den 1 november 2011 kl 13:15 av Nyheter, Tävlingar4 kommentarer530

BusyToDo – Test och utlottning

BusyToDo iPad

Förra veckan skrev jag om BusyCal, numera en personlig favorit som helt har ersatt iCal för mig. Samma utvecklare BusyMac har även en app för iOS som heter BusyToDo.

Som namnet till viss del avslöjar så rör det sig om en To-Do-app och givetvis ville jag även testa den.

Utseende

busytodo-badgeBusyCal tycker jag är ganska snygg i sin enkelhet, BusyToDo känns däremot inte som om det är designat av samma person.
Ikonen känns som något från en billig Symbian telefon medans själva programmet känns mycket mer iOS 3.0. Men det är tydligt och enkelt att hitta. På iPaden hade jag önskat att man kunde dra ner storleken på typsnitt och annat för att vise fler uppgifter utan att behöva scrolla men det är tydligt att man har valt att satsa på läsbarhet och den kan man verkligen inte klaga på.

Synkronisering

Givetvis synkronisera BusyToDo med BusyCal men även men via iCal servern så synkroniseras den även med iCal, Påminnelser  i iOS5 och Google kalender.
Synkroniseringen går snabbt och sätts igång så fort du har lagt till en uppgift eller startar programmet.

Lägga till uppgifter

Namnge din uppgift, sen kan du fylla i datum när uppgiften ska vara färdig, prioritet, larm, upprepningar och anteckningar och en url. Det man väntar sig en en sådan här applikation helt enkelt.

Precis som i Påminnelser i iOS 5 kan man även ange plats för vart alarmet ska aktiveras. Detta fungerar bara med iOS 5 men är en fantastiskt smidig funktion. Du kan till exempel ställa in en påminnelse om att när du går från jobbet ska hämta ungarna på dagis. Då blir du påmind om detta när du lämnar jobbet, oavsett vilken tid det är.

Slutsats

Det som stör mig är att om jag har två saker som ska göras idag så visas en röd tvåa på ikonen. Om jag på min iPhone går in och markerar en av uppgifterna som klar så ersätts tvåan på ikonen av en etta, ganska logiskt. Men på min iPad kommer det fortfarande stå en tvåa på ikonen tills jag startar appen där. Inget problem men helt klart irriterande, mendet är inget problem som är specifikt för BusyToDo utan för iOS. Det är till exempel samma problem som mail-appen lider av.

Kombinationen av Busyal och BusyToDo har fått mig att överge Things som jag har använd under flera år. Det är ett ganska bra betyg.

BusyToDo är byggd för iPad och iPhone/iPod Touch

Pris: 75 kr

BusyToDo - BusyCal LLC

Vinn BusyToDo

Vi har två licenser till BusyToDo att dela ut till våra läsare och vi gör det enkelt.

Skriv en kort (eller lång) motivation i kommentarerna till det här inlägget till varför just du ska vinna. Imorgon kl 17.00 väljer vi det två bästa motiveringarna.

Lycka till!

Missa inte att vi även har en tävling där man kan vinna en iPhone 4S

4 kommmentarer på BusyToDo – Test och utlottning

 1. Mattias Handley skriver:

  Lovar att skriva en anledning här. Skriver upp det i papprsblocket på min att göra lista så kommer jag kanke ihåg att göra det. Om jag nu bara kommer ihåg var jag la blocket. Nåväl, skrev upp det på baksidan v ett kuvert tills vidare

 2. Mattias Bjertner skriver:

  Känner mig alltid Busy och har alltid mycket ToDo så BusyToDo hade passat mig som handen i handsken

 3. Anton skriver:

  Mitt liv är en enda röra

 4. Adam Werkmäster skriver:

  Mina två närmaste chefer ska gå på föräldraledighet nu och jag har fått äran att ratta hela avdelningen solo. Det innebär att jag kommer vara oerhört Busy och ha alldeles för många ToDo. Help me out Allt om Mac!