Skrivet den 10 oktober 2018 kl 18:25 av DelningsekonomiKommentarer inaktiverade för Stockholm vill stoppa elscootrar1341

Stockholm vill stoppa elscootrar
Mycket man vill stoppa i huvudstaden

Sveriges största stad ställer sig till skaran metropoler som vill förbjuda hyrbara El-scootrar på gatorna. I alla fall i den form som existerar idag i form av VOI och kommande Lime.

Flera amerikanska städer fungerar som skräckexempel då delar av exempelvis San Francisco belamrats med dem. Det har skapat situationer som anses öka otryggheten i städerna så som ökad olycksrisk.

Scootrarna hyrs via en app och kan plockas och ställas var som helst. Att det står hyrbara föremål på allmän platsmark är emellertid något som rimmar illa med svenskt regelverk.

Samtidigt finns det andra beslutsfattare som jobbar aktivt med att öka mobilitetslösningarna för att minska antal bilar i innerstaden så frågan bör inte vara helt solklar.

Inte bara scootrar

Tidigare i veckan kunde vi läsa att staden även vill förbjuda Tiptapp – en tjänst för att hjälpas åt att köra saker till återvinningen. Detta då det anses bryta mot Renhållningslagen som säger att endast kommunen får ta hand om skräp.

Via: Breakit.

Comments are closed.