Skrivet den 28 maj 2019 kl 18:36 av Film & serier40 kommentarer2144

Telias kunder kan inom kort bli av med flera TV-kanaler
Årets förhandlingar är igång

Snart kan det bli en ny storm i sociala medier på Telias Facebook-sida de inte ser ut att kunna komma överens med MTG.

Skulle allt gå åt pipan så kommer TV3, TV6, TV8, TV10, eSportsTV och NFL Networks att försvinna från och med den första juli, men förmodligen, som varje år så kommer de båda fram till en lösning i slutändan. På sin hemsida skriver Telia att lite beroende på vilket paket du betalar för så kommer du antingen få HBO Nordic eller C More som plåster på såren.

För att läsa mer om vad som gäller för just ditt TV-paket kan du klicka dig vidare här.

Via Feber, Källa Telia

Kommentarer

 1. Cribe says:

  Hellre C-More än de kanalerna faktiskt :smiley: Minns inte senast dom sände något bra :wink:

 2. BobDeVille says:

  Ännu en anledning att köra valfria streamade tjänster, slippa storföretagens upphandlingar

 3. anon1870651 says:

  Jag bor i en Comhemfastighet sedan 17 år, därför blev det Comhems utbud med On Demandpaketet där 8 kanaler ingick i priset där man kunde byta en kanal i månaden utan extra kostnader. Efter några månader när jag bläddrat igenom kanalerbjudanden och hittat de kanaler jag blev nöjd med, med program som så gott som aldrig kom igen som repriser och som regelbundet kom med nya serier utan att jag behövde leta eller betala. Jag var extremt nöjd med kanalerna från USA och den bästa av alla TV4 Fakta.

  Efter tio år kom ett brev från Comhem där dom meddelade att dom upphör med mejladressavdelningen och rekommenderade i stället GMail som fungerat perfekt. Ungefär samtidigt köpte jag ny mobil med Tele2 abonnemang vilket fungerat perfekt från första dagen.

  Ett par år senare fick jag höra från Tele2 att dom köpt Comhem, men eftersom dom inte hade någon tv-kanaltjänst så behövde jag fortsätta med Comhems utbud. Jag får således två räkningar varje månad. En från Tele2 och en från Comhem. Den från Tele2 är alltid på 99:- hur mycket jag än ringer för. Den från Comhem har ökat från 529:- till 625:- med bredbandsdelen Det sjuka är att jag ser bara repriser som körts som repriser varje dag på kanalerna från USA. Det är faktiskt kriminell verksamhet att pracka på kundernas som betalar gammalt skräp som dom redan sett flera gånger. Om vi som prenumererar på DN får gårdagens tidning i stället för dagens, blir det kö hos kundsupportern av arga prenumeranter.
  Har Comhem inget kundansvar. Dom svarar inte ens på meddelanden man skickar till dem. Det spelar ingen roll om man byter till andra för dom har samma utbud som Comhem.

  Är det så kanske att Comhem som inom kort lägger ner gäspar sig igenom tiden som är kvar.

  Vad gör ni som tidigare hade Comhem som ni är nöjda med.

 4. Mattias_Alnerby says:

  Kör på nån alternativ pirattjänst så betalar vi med samma mynt tillbaka.

 5. Thomas says:

  Finns det någon kvar som kollar på tablå-tv?

 6. marten says:

  Soooom vanligt alltså :man_shrugging:t2:

 7. Marcus_Attefors says:

  Jag sa upp allt för flera år sedan, otroligt skönt att slippa matas med pokerreklam var 15:e minut.

 8. marten says:

  Ja de helt sjukt … :face_with_symbols_over_mouth:

 9. anon1870651 says:

  Har du något exempel på bra alternativ. Jag gillar dokumentärer, men inte alls slibbiga såpafilmer.

 10. Jocko says:

  Förstår att dom inte svarar om du formulerar dina brev sådär. Vad ska dom egentligen svara på det där?

 11. Jocko says:

  Netflix,C More,HBO,D Play…mm mm mm

 12. Marcus_Attefors says:

  Amazon Prime, Netflix och HBO har massvis av sevärda dokumentärer som håller dig underhållen ett par år framöver :slight_smile:

 13. SweSG says:

  Ja, Amazon Prime Video har en hel del dokumentär! Dock lite si och så med svensk text!

 14. SweSG says:

  Dom har nog ett par 100 skulle jag tro. Kikade igenom lite snabbt!

 15. anon1870651 says:

  Kollar.
  Tack.

  Tillägg.

  Jag ser att det kostar 6 Euro 60:- kronor i månaden att se filmer på Prime Video. Förvånansvärt billigt må jag säga. Eftersom det inte är nämnt någonting om att jag dessutom behöver betala för varje film jag ser, så är det bättre än att göda Comhem med sina repriser som man sett hundra gånger.
  Men bilden visar flera videos jag sett på Discovery, National Geographics två kanaler jag har och TV4 Fakta.
  Det är som jag misstänkte samma utbud på alla dessa kanaler, för dom lånar av varandra.
  Det viktiga är att jag ser helt nya dokumentärer som inte är äldre än ett år som känns nytt.

  Jag älskade dokumentserien med 52 avsnitt om Dubai Airport som man körde varje onsdag på Discovery utan en enda repris. Jag älskade också en serie på 35 avsnitt från ett amerikanskt sjukhus när dom opererade olika åkommor varje torsdag. Jag gillade också en dokumentärserie på 40 avsnitt om: “Jag skulle inte överlevt” och flera andra. Jag gillar inte filmserier som nu körs på 3:an där filmstjärnor spelar doktorer och sjuksköterskor som bara måste se ut som slampor och sexbomber. Det är bara patetiskt som inte har ett dugg med verkligheten på ett sjukhus att göra. Det är skräp för mig.
  Jag vill inte heller leta i en timme varje kväll efter videos jag vill se, utan som nu, hitta ett gäng kanaler med bra dokumentärer som jag lägger i Favoritboxen som jag bläddrar bland. Jag vill också se vissa OS och VM idrotter, men eftersom dom går på olika kanaler kanske det är bäst att lägga till kanal när man vet vilken tävlingen kör på. Har ni någon favorit att rekommendera.

  Efter att vi slapp TV licensen hos Radiotjänst på 2500:- varje år, fick vi i stället en skatt på 1300:- som gäller alla som betalar skatt som innebär att staten tjänar miljarder på denna skatt utan att ge oss TV tittare och Radiolyssnare någonting för pengarna annat än repriser som inte kostar någonting.

  När jag i september skall förnya mitt abonnemang hos Comhem då meddelar jag dom någon månad innan att jag inte vill förnya TV delen och bara behålla Bredbandsdelen på 399:- i månaden. Samtidigt tecknar jag ett konto hos Prime Video på 60:- i månaden och från den dagen blir alla nöjda och glada. Eller har jag missat något.

  Tack.

 16. Marcus_Attefors says:

  Jag tecknade upp mig via Amazon Prime direkt på min Apple tv, betalar 29:- i månaden :slight_smile:

 17. anon1870651 says:

  OK, men du har AppleTV. Jag har en ett år gammal iMac. Skulle jag bli nöjdare om jag köper upp mig på AppleTV.

 18. Marcus_Attefors says:

  Det skulle du, speciellt om du ska slopa linjär tv!

 19. anon1870651 says:

  OK jag undersöker saken, men du, min TV en 15 år gammal Samsung 36 tums TV som fortfarande går som ny. Jag köper sjävklart en ny men bara när jag behöver och inte för att jag är en prylbög som bara måste ha det senaste. Funkar en så gammal TV med AppleTV.

  Tack.

 20. Marcus_Attefors says:

  Vad har den för ingångar på baksidan? Stöd för HDMI?

 21. anon1870651 says:

  Ja det har den. Det viktigaste är att jag kan använda AppleTV på min nya TV som jag inom en snar framtid behöver köpa. Vilken sorts TV tycker du jag skall satsa på, det räcker bra med 36 tum för mig, men visst kan jag köpa ett nummer större.

 22. Marcus_Attefors says:

  Beror helt på vad du kan tänka dig att lägga på ny tv. Jag hade nog gått upp till 46" och ska du ändå köpa nytt så är en med 4K och HDR att föredra :slight_smile:

 23. anon1870651 says:

  Tack för tipsen, då kör jag på en sådan.

 24. CekariYH says:

  Inte bara det, den 18 februari höjde dom mitt mobil-abonnemang till 439:- och 20GB data, och den 4/7 höjer dom igen till 469:- och 30GB data…

  Va fan, och sen kan bara spara upp till 100GB. Jädra stollar.

  Så här står det i messet jag fick:
  " Hej! Den 4 juli ändrar vi ditt mobilabonnemang. Du får nu 30 GB surf/månad och dessutom 50 GB extrasurf, giltig i tre månader. Ditt nya pris blir 469 kr/mån. Läs mer på telia.se/30gb

  Har du bindningstid börjar ändringarna gälla vid bindningstidens slut. Du kan säga upp abonnemanget utan extra kostnad om du inte accepterar förändringen. Då avslutas ditt abonnemang samma dag förändringen börjar gälla.

  Hälsningar Telia"

  Så, valen man har är att acceptera eller avsluta… går det fan inte att ändra …?

 25. Mellow says:

  Lite sugen på att lämna linjär TV men hur gör man för att kunna se live-programmen (mestadels sport) på typ SVT, TV3, TV4, TV10 osv osv. dvs så man inte missar något.

 26. Marcus_Attefors says:

  Jag har ju slopat allt sådant men har du tex en Apple TV så kan du ju se SVT via deras app, Dplay har livr-kanaler, likaså Viaplay och C-more och det finns en app 4:an där det går att se program live.

 27. Mathias_Severyd says:

  Jag kör viaplay, cmore och dplay. Har alla live kanaler tillsammans :ok_hand:t2:

 28. Mellow says:

  Men sparar man några pengar på det? Hur är bildkvalitén jämfört med typ Telia’s tv-tjänst som jag har idag?

 29. Mellow says:

  och varför både Viaplay och Cmore?

 30. Marcus_Attefors says:

  Det beror nog på hur många tjänster du tecknar dig för. Jag kapade inte linan på grund av pengarna utan för att jag inte stod ut med all pokerreklam och bedrövliga produktioner.

 31. Mellow says:

  väldigt sant!!

 32. Mellow says:

  Försökte övertala frun att lämna Telia TV och köra streaming…men jag har förlorat för nu tror jag…

 33. Marcus_Attefors says:

  Du får göra som jag gjorde! Sa upp skiten utan att säga nått :joy: Jag glömde att meddela det sen en dag ringde hon mig när jag var på jobbet och sa att allt var svart i rutan :joy:

 34. Mathias_Severyd says:

  Gjorde samma… Kom hem en dag efter rådan ifrån dig, drog ut alla antennsladdar, sambon fråga va jag gjorde… sen visade jag henne alla appar, hon suckade, nu e hon såld på den biten :ok_hand:t2:

 35. Zop says:

  Tyvärr är det fortfarande bättre bild, och framför allt bättre ljud, på linjär tv i jämförelse med de svenska playtjänsterna.

 36. Zop says:

  Ja, men med sämre bild och ljud än motsvarande linjär tv-kanal, som har betydligt högre bitrate och i vissa fall 5.1-ljud.

Fortsätt snacket i Bubblan!