Skrivet den 14 maj 2019 kl 17:12 av Google, Sonos38 kommentarer719

Google Assistant är nu lanserat till vissa av Sonos produkter
Dock bara i USA

Dagen som många har gått och väntat på är äntligen här då Google Assistant har lanserats till två av Sonos högtalare, men vi i Sverige får vänta ett tag till.

Det är Sonos Beam och Sonos One som får stöd för Googles röstassistent och än så länge är det bara i USA som assistenten går att aktivera. Vi i Sverige kommer att få vänta ett par månader till innan röstassistenten når våra högtalare.

Kommentarer

 1. Mathias_Severyd says:

  Kommer de funka exakt på samma sätt som via en av deras egna högtalare? Alltså röstassistenten?

 2. Henrik_Engdahl says:

  Ändrade land till USA på mitt Sonos-konto samt uppdaterade till senaste Sonos-appen (10.2 android). Sen var det bara att aktivera Google assistant på mina två Sonos One :slightly_smiling_face:

 3. mrTravolta says:

  Men då får du prata engelska?

 4. Henrik_Engdahl says:

  Har du lyckats få den att spela Spotify i flera rum samtidigt?

 5. mrTravolta says:

  Grymt! Uppdaterar Android-appen men står bara på steg 1, “Kommer igång…” Och inget mer händer.

 6. Hakan_Ander says:

  Hade redan inställt på USA så nu är det inlagt. Inga problem att uppge en svensk adress.
  Skall testa vidare imorgon.
  Nu blir det Chernobyl på HBO.

 7. mrTravolta says:

  Omstart löste problemet men var ändrar jag till USA?

 8. Mathias_Severyd says:

  Samma här, fick den att spela musik. Inte ens radio.

 9. mrTravolta says:

  Kan inte casta ljud till Sonos och kan inte lägga till min Sonos i en högtalargrupp, Sonos finns inte som val i högtalargruppen. Fungerar det för er?

 10. Mathias_Severyd says:

  Testade aldrig det, men kan göra de när jag e hemma igen efter jobbet… Men de tråkiga va att den vägrar spela musik, när jag står vid tex högtalaren i sovrummet och säger “hey google, spela musik ifrån spotify” så säger den bara att den inte kan göra det…

 11. Matte77 says:

  Tämligen kass implementation, men hoppas det blir bättre med tiden. Att casta samt gruppera med andra google home högtalare funkar ej. Vet inte om dom sagt att det ska funka men borde ju vara en given funktion…

 12. mrTravolta says:

  Ja det här blev ju lite mellanmjölk, att inte kunna lägga min Beam i en högtalargrupp eller att casta ljud till den är ju riktigt dåligt. Undrar om det är hårdvara eller om det kan lösas på sikt?

  Here’s my findings:

  • The Sonos speakers will be visible in the Google Home app (even old sonos speakers like Play:1)

  • The Sonos speakers must be associated with a room in the Google Home app (so Google Assistant can, for example, turn the lights in the room the Sonos One/Beam is in)

  • The Sonos speakers ARE NOT chromecast receivers (you cannot send audio to them using the chromecast functionalities of your apps)

  • The Sonos speakers CANNOT BE ADDED TO CHROMECAST GROUPS (as they are not chromecast receivers)

  • The Sonos One speakers (and Beam, I’m assuming) have a “default speaker” and “default tv” option, but only in the Google Assistant app (not in the Google Home app)

  https://www.reddit.com/r/sonos/comments/boiocv/google_assistant_integration_going_live_today_is

 13. gabbe26 says:

  Tror ni SYMFONISK kommer få stödet med google assistant

 14. qwerty says:

  Jag lyckades lösa mina problem med Spotify genom att byta ordningen på mina inställda språk i Assistant-appen. Hade tidigare Svenska som förstaspråk med US English som backup. Efter ett byte av ordningen till Engelska först och omlänkning av Spotify-integrationen funkar det :slight_smile:

 15. Ulf_Lundh says:

  Inte jätteimponerad ännu av implementationen men betydligt högre Wife Acceptance Factor än Alexa då numera hela familjen kan prata svenska även med våra Sonos. Upplever den dock betydligt långsammare på att svara än våra Google Home. Sonos one (first gen), Spotify Premium.

 16. Hakan_Ander says:

  Det här borde väl vara ett bra tillfälle för @Esse att göra en YouTube video på. Många som lever i Apple världen som har Sonos men inte så bra på Google Assistent och Google Home. Känner själv lite bortkommen i både GA appen och GH appen på iOS.

 17. Esse says:

  Den förvirringen är konstant oavsett plattform tyvärr - fattar inte hur svårt det kan vara att göra en pedagogisk app.

 18. BuzzinFrog says:

  Skönt att prata svenska. Men jag blir tokig på att behöva säga “Hey” varje gång, känner mig som Joey i Vänner som gör ett raggnings-försök. Kan de inte bara låta oss välja väckningsfras själva ? Kommer Alexa på Svenska i framtiden byter jag snabbt tillbaka!

 19. Mathias_Severyd says:

  Ja ha, 02.30 inatt starta Spotify på typ högsta volym i sovrummet. Tack Google :crazy_face::gun:

 20. Hakan_Ander says:

  Hur gjorde du för att få den att spela musik. När jag ber den spela säger hon att hon inte kan det. Måste ha någon inställning fel.

 21. Mathias_Severyd says:

  Lägg till engelska också. Sen tog jag bort kopplingen med Spotify.
  La till igen, sen funka det.

 22. Idalin says:

  Störigt att man måste ha engelska som förstaspråk, då blir ju temperatur och klockslag fel på till exempel Google Nest Hub. Eller har nån av er fått det att funka med svenska först i listan över språk för Google-assistenten?

 23. joesoes says:

  Hur löste ni det exakt? Jag har ändrat om till US på Sonos site, sedan ställt in Google Assistant i Sonos-appen, sedan tagit bort Spotify i Sonos-appen, men ändå fungerar det inte :frowning:

 24. Idalin says:

  Engelska på Sonos hemsida
  Ställa in Engelska som första språk för Google Assistant (i Googles app).
  Det räckte för mig.

Fortsätt snacket i Bubblan!