Skrivet den 9 januari 2019 kl 11:09 av HandelKommentarer inaktiverade för Amerikanskt lågprisgigant på väg till Sverige865

Amerikanskt lågprisgigant på väg till Sverige
Costco sneglar vidare på Norden

USAs näst största lågpriskedja är på väg att etablera sig i Sverige. Detta enligt källor till Breakit.

Costco har ett speciellt upplägg där du måste vara medlem för att handla men får då i gengäld rejält prispressade priser. Matvaror är det som driver på handeln men de säljer produkter inom en rad olika områden inklusive teknik. Costco har ett marknadsvärde på 86 miljarder och 239 000 anställda.

Typiskt svenska konkurenter är Ö&B men även exempelvis Rusta, Jula och Dollar Store. Även Citygross, Willys, Icas och Coops större butiker kan komma att känna pressen.

Samtidigt så har det inte varit helt självklart med framgång för utländska lågprisbolag som etablerar sig här. Det tog lång tid innan Netto och Lidl kände på medvind och de traditionella ICA-butikerna går ruskigt bra i många fall.

Costco öppnade 2017 på Island och enligt Breakit så hade 60 000 av de 350 000 invånarna på ön blivit medlemmar. Företaget sägs få tre fjärdedelar av sina vinst från just medlemsavgifterna. En marginalförstärkare av rang med andra ord.

Bilden ovan är från Wallmart, den enda varuhuskedjan som är större än Costco.

 

Comments are closed.