Skrivet den 8 juni 2019 kl 12:09 av AKommentarer inaktiverade för Hitta rätt i djungeln av gaming headset345

Hitta rätt i djungeln av gaming headset
Hela denna artikel är ett betalt samarbete

Att hitta ett headset som man tycker om kan vara svårt då kvalitet, bra passform och komfort kan betyda olika från person till person. På Esportare.se har man satt ihop en guide för att hjälpa dig hitta det bästa gaming headsetetMan har gått igenom alla de största tillverkarnas modeller, gjort noggrann research och kollat kundbetyg online för att komma fram till tre rekommendationer per tillverkare. Några av tillverkarna man kollat närmare på är HyperX, Razer, Logitech, SteelSeries, Astro och Sennheiser.

Rekommendationerna

Valet av rekommendation för ett headset med sladd föll på HyperX Cloud Alpha som sett till prisnivå, kvalitet och kundbetyg är det headset som anses passa de flesta gamers där ute. När det kommer till ett trådlöst gaming headset så landar rekommendationen på Razer Nari Ultimate där kunderna pekar på batteritiden som en av de stora fördelarna. Något som kan vara skönt ifall man glömmer ladda headsetet mellan sessionerna.

Premiumalternativet för dig som vill ha högsta kvalitet när du spelar långa sessioner rekommenderas Arctis Pro från SteelSeries. Flera reviewsajter på nätet har kallat detta kanske det bästa headsetet på marknaden, för dig som har runt 1 800 kr att lägga på headset.

Tänk på det här när du väljer gaming headset

Det finns några nyckelfaktorer du bör ta i beaktning när du ska välja ett nytt gaming headset. Men först och främst bör du sätta en budget för hur mycket ditt headset får kosta så att du vet vilken hylla du kan välja från. När du vet vilken hylla du kan välja från kan du börja undersöka vilka alternativ som finns. Därefter går du igenom kundrecensionerna för dina olika alternativ och letar efter kommentarer kring ljudet, mikrofonen och komforten.

  • Ljudet – Försök att hitta ett headset som anses prestera bättre än sin prisnivå när det kommer till ljudet. För dig som gamer är det viktigt att ett headset klarar av vanliga ljud i populära spel så som explosioner, skottljud och annat som kan vara svårt för headset att återge.
  • Mikrofonen – Dina polare på Discord kommer inte att tacka dig för att du har en grym mikrofon på ditt nya headset men var så säker på att du kommer att få höra om den är dålig. Du gör dig själv alltså en tjänst genom att mikrofonen är bra på ditt nya gaming headset.
  • Komforten – Vem vill ha på sig ett headset med kanonljud och en grym mikrofon men som blir jobbigt att ha på sig vid längre sittningar? Antagligen väldigt få gamers. Försök hitta bra kundrecensioner som beskriver komforten och passformen på de headset som du funderar på att köpa.

Förhoppningsvis känner du dig nu mer redo än innan för att hitta ditt nya headset. Lycka till önskar vi på Esportare.se – Sajten med de senaste svenska nyheterna inom esport och gaming.

Comments are closed.