Skrivet den 21 mars 2019 kl 09:23 av IKEA32 kommentarer5741

Här är designen på IKEA Symfonisk
Courtesy of FCC

IKEAs Sonos-kompatibla Symfonisk-högtalare är en av sommarens hetaste lanseringar men redan nu kan vi ana hur designen kommer bli.

Tack vare IKEAs ansökning (Direktlänk till PDF:en ovan) till amerikanska Federal Communications Commission (FCC) för godkännande om dess trådlösa sändare så kan vi se formen på den första utgåvan av Symfonisk.

Om vi går tillbaka och tittar på tidigare foton från IKEA så kan vi konstatera att de varit öppna med designen hela tiden. Bara att vi inte fattade att det var den. Storleken blir cirka 30 x 10 cm och den går uppenbarligen alldeles strålande att hänga upp på väggen. Priset ser ut att landa på runt 1100 kronor.

Designen Mikael Warnhammar har bland annat även designat Trådfri-lamporna Floalt.

Högtalaren visas upp i Milano den 9 april.

Kommentarer

 1. Hakan_Ander says:

  Kommer passa perfekt i mitt vardagsrum som bakhögtalare till Beamen.

 2. Marcus_Attefors says:

  Beror nog på kvalitén på ljudet, idag kan du ju komma över två Play:1 rätt billigt och det låter faktiskt fantastiskt bra.

 3. Esse says:

  Jag tänkte också det men de verkar lite väl djupa tycker jag.

 4. Esse says:

  Det är bakhögtalare liksom, lite helikopterljud och skott bakifrån…

 5. Marcus_Attefors says:

  Absolut, men du vill ju gärna inte ha ett platt ljud vid explosioner och annat, allt hänger ju på hur pass bra dessa låter.

 6. Esse says:

  Helt riktigt, jag utgår från att de inte är helt värdelösa :slight_smile:

 7. Marcus_Attefors says:

  Det lär de inte vara, men känns konstigt om ljudbilden är som Sonos One/Play:1, skulle nästan bli som att Sonos konkurrerar ut sin egna produkt

 8. Esse says:

  Ja de kommer vara en stenhård konkurent till Play:1 men skrotar inte Sonos den produkten snart?

  Jag tror att detta är precis vad Sonos behöver, man börjar med Ikeas och sedan kommer folk köpa Beams som om livet berodde på det.

 9. Marcus_Attefors says:

  Dom gjorde ju precis en liten uppdatering av Sonos One, så har svårt att se att de skrotar den, däremot Play:3 har ju inte fått kärlek på väldigt länge och denna har ju lite samma storlek som den.

 10. Hakan_Ander says:

  Jag har en bokhylla bakom soffan som dom skulle passa bra i. Men beror lite på ljudet som sagt.

 11. Esse says:

  Sonos One eller Play:1? Jag pratar om den sistnämnda.

 12. Marcus_Attefors says:

  Är väl lite samma sak? Skillnaden i ljud är ju obefintlig.

 13. Esse says:

  Just därför menar jag att Play:1 läggs ner tillförmån för bara One. Jag tänker också att ljudet kan vara hyfsat likvärdigt mellan One och Symfoniskt men Ones stora fördel är ju dess litenhet.

 14. Marcus_Attefors says:

  Ja den är väl redan på väg ut gissar jag, men jag är fortfarande intresserad av hur Sonos One VS Symfonisk är i form av funktion och ljud. Finns ju en stor risk att Sonos konkurrerar ut sin egna högtalare om skillnaden inte är allt för stor.

 15. Esse says:

  En viss kanabalism finns säkert men för att upprepa det jag skrev ovan så tror jag detta gör att världen får upp ögonen för Sonos ekosystem på ett helt annat sätt och så kommer man bygga på med det. Varför skaffa något annat än en soundbar från Sonos när man har Symfoniskt tex om man är ute efter en sådan.

 16. Marcus_Attefors says:

  Ja kanske, men jag kan tänka mig att Sonos One och Beam är de två produkterna som Sonos säljer absolut mest av just nu.

 17. Esse says:

  Säkert! Men man anser nog marknaden kan bli så mycket större totalt sätt. Är helt övertygad att att de kommer låta nästan identiskt med stora eneby för övrogt

 18. Esse says:

  Mitt i prick för målgruppen men inte så bra som Sonos One :slight_smile:

 19. PiRo says:

  Det kan ju vara så att IKEAs högtalare inte får Airplay2 så man måste skaffa en Sonos högtalare om man vill ha det, och då konkurrerar den med Play:1 men blir ett komplement till det övriga sortimentet… killgissning på hög nivå här.

 20. Esse says:

  De har sagt att de kommer ha identisk funktionalitet.

 21. Esse says:

  “The devices from the collaboration will run on the Sonos app, offering access to all the music services, universal search and all the other features Sonos offers They will also have both Alexa and Google Assistant support from what we understand at this stage, so they will be smart.”

  “[Ikea] take the same view we do to assistants, which is that [devices] should support multiple [assistants]. We are very much of the same mindset … we share a view of the smart home and the way it develops over time and so we can look for them to offer multiple agent support.”

  Om det och strategin kan en läsa här: https://www.pocket-lint.com/speakers/news/sonos/146195-sonos-ikea-symfonisk-ceo-interview

 22. PiRo says:

  Ja, men identisk funktionalitet med Play:1 och Sonos:One är både identisk och olika :sunglasses:

 23. Esse says:

  De pratar om assistenter och det har inte Play:1 alls som du ju vet :slight_smile:

 24. Mathias_Severyd says:

  Trevlig design faktiskt!

  Ljudet får vi höra senare… :sunglasses:

 25. Cribe says:

  Intressant, får provlyssna när den kommer. Är dock mer sugen på HomePods. Testar i dagsläget lite Google Home minis. Smidiga men inget för att lyssna musik på,

 26. Esse says:

  Jämföra HomePod med Minis är som att jämföra Äpplen med… citroner?

  HomePod är verkligen min favorithögtalare alla kategorier och då har jag även en Google Home Max och en Sonos Beam hemma.

 27. Cribe says:

  Nej, jämför dom sa jag aldrig. Bara testar :wink:

 28. Esse says:

  hehe ok :slight_smile:

Fortsätt snacket i Bubblan!