Skrivet den 28 november 2018 kl 10:04 av IKEA1 kommentar1498

IKEA ansluter sig till Xiaomis IoT-plattform
IoT = Internet of things

Ikea och Xiaomi inleder samarbete runt uppkopplade möbler och redan i december kommer Ikeas Trådfri-lampor bli kompatibla. Om det i praktiken rör sig om ännu ett sätt att styra dem på distans bredvid Google Home och Apples HomeKit eller något bredare än så framgår inte riktigt i de första rapporterna men det lär bli tydligare inom kort.

Xiaomi är ett företag som har en ytterst bred portfolio. Allt från tandborstar till elscootrar. De har även en hel uppsjö av enheter som kan kopplas till det smarta hemmet.

Xiaomi håller i dag och i morgon (28 – 29 november) en utvecklar konferens, 2018 AIOT Xiaomi. Konferensen hålls i Beijin och fokus kommer att vara AI och IoT. Under Artificial Intelligence World ConferenceShanghai, så sa Lei Jun, som är Xiaomis VD, att de kommer att satsa mycket på kombinationen av “IA + IoT” och det kommer vara en av företagets huvudfokus framöver. “Human beings will enter a new era of wisdom with the combination of AI and IoT“.

Förra året så presenterade Lei Jun att Xiaomi byggt den största plattformen för IoT räknat till antalet kopplingar och plattformen är så pass bra att de på 2018 års World Internet Conference vann “World’s Leading Scientific and Technological Achievements on the Internet”. Xiaomis plattform har 1,7% av marknadsandelarna vilket är mer än de andra jättarna så som Apple 0,9%, Amazon 0,9%, Samsung 0,7% och Google 0,6%.

En kommentar på IKEA ansluter sig till Xiaomis IoT-plattform

  1. Janolof33 skriver:

    Vad betyder detta i praktiken? Jag kör nämligen trådfri här hemma. Kommer deras produkter fungera med trådfri gateway?