Skrivet den 13 februari 2019 kl 05:49 av InstagramKommentarer inaktiverade för Instagram tar bort funktion för att se vem som sett din händelse10227

Instagram tar bort funktion för att se vem som sett din händelse
Svårt att hålla koll på sina stalkers nu

Instagram uppdaterar sin platform hela tiden. Den data som finns på platformen och vilka algoritmer som används spekuleras det friskt i. Det kan bero på att det finns väldigt mycket pengar för företag och kändisar i att förstå dessa. När det kommer till bilderna i ditt flöde har det aldrig gått att se vilka som sett dina videos. Den enda informationen du fått är hur många gånger din video blivit sedd av olika personer.

När det kommit till story eller händelser som det kallas på svenska så har det gått att se vilka som har tittat på den. Men nu har Instagram valt att delvis plocka bort funktionen. Det är enbart möjligt att se vilka som tittat på händelsen under de 24 timmar som den ligger tillgänglig på din profil. Efter dessa 24 timmar så försvinner informationen om vilka som sett den och du lämnas enbart med en siffra på hur många som sett händelsen och inte vilka.

Så är du intresserad av att veta exakt vilka som ser din händelse så kräver det nu att du aktiv går in på Instagram lagom till att din händelse håller på att nå sina 24h. Om detta är ett försök i att få användare att använda instagram mer, ett försök i att hemlighålla mer information på platformen eller annan anledning är oklart. Men det blir absolut svårare för influensers att kunna bevisa i sina uppdrag att någon riktig person faktiskt tittat på deras deras händelser.

 

Comments are closed.