Skrivet den 1 mars 2019 kl 06:47 av InternetKommentarer inaktiverade för En del över 13 år har fått sina konton på TikTok raderade.2500

En del över 13 år har fått sina konton på TikTok raderade.
Alla under 13 får bara titta på

Den omåttligt populära appen TikTok, tidigare Musical.ly, har i kölvattnet efter senaste rapporterna kring hur pedofiler använt sig av kommentarsfälten på YouTube agerat kring den åldersgräns de tidigare har satt upp.

När du skapar ett konto hos TikTok så får du fylla i din ålder, alla de personer som är under 13 år behöver ha en vårdnadshavares godkännande att använda appen. Något som är till för att tillgodose FTC överenskommelsen för Children’s Online Privacy Protection Act.

TikTok har nu ändrat strategi och istället för att alla under 13 ska få en vårdnadshavares godkännande för att använda hela appen så har de nu valt att låta alla under 13 få tillgång till en mer begränsad och barnvänlig version av appen. I den här versionen kommer de inte kunna kommentera eller ladda upp videos. De kommer dock få titta på videos, om än att den delen också är anpassad till barn under 13.

I tilltaget så har tyvärr en hel del konton för de som angett att de är under 13 år blivit raderade. TikTok har adresserat det hela på twitter, men det är än så länge oklart hur någon som fått sitt konto raderat skall gå till väga för att få tillbaka det. Det finns tips på att det under ”Skicka ett e-post” delen i appen beskriva sitt problem men TikTok skriver att de som är över 13 men fyllt i fel ålder kan skicka in en kopia på sitt ID för att få tillbaka sitt konto.

Hur många som faktiskt har ett giltigt ID i ålder 13 till 15, som är den åldersgrupp där TikTok är som mest populär låter vi vara osagt

Via: The Verge

Comments are closed.