Skrivet den 25 januari 2019 kl 20:07 av Instagram, Internet2 kommentarer450

Mark Zuckerberg planerar att integrera Instagram, WhatsApp & Facebook Messenger.
Same same but different.

Mark Zuckerberg, VD för Facebook har stora planer när det kommer till att integrera sina platformars meddelandetjänster. De tre stora är Facebook Messanger, Instagram och WhatsApp. Enligt The New York Times så har fyra personer som är bekanta med saken sagt att det krävs tusentals av Facebooks anställda för att konfigurera om hur WhatsApp, Instagram och Facebook Messenger fungerar på den mest basala nivån för att få igenom projektet.

Medan apparna fortfarande kommer att fortsätta vara separata appar så kommer den underliggande strukturen i apparna var den samma, berättar de fyra personerna med insyn i projektet. De fortsätter med att berätta att Facebook fortfarande är i ett mycket tidigt stadie och att det kommer vara klart i slutet av det här året alternativt i början av nästa år.

Mark Zuckerberg har också krävt att alla apparna ska ha så kallad end-to-end kryptering Något som gör att meddelande inte går att läsa av någon annan än deltagarna i konversationen. Något som redan finns i WhatsApp och ses som ett smart drag att implementera i alla tjänster efter skandalerna som skakat Facebook senaste året. Efter att övergången till samma system är gjord så ska det vara möjligt att skicka ett meddelande från ett Facebook Messengerkonto till ett WhatsAppkonto eller Instagramkonto och vise versa. Något som idag inte går då det är separata appar som är byggda på seperata grunder.

Genom att på det här sättet sammanlänka infrastrukturen hos plattformarna hoppas Mark Zuckerberg att hålla kvar användare i ekosystemet och göra det än svårare att vända sig till andra plattformar och kanske även väljer någon av de tre Facebookägda före rivalerna så som Apple och Google. De fyra personerna som uttalat (som vill vara anonyma på grund av att projektet är konfidentiellt) sig säger även att om användare mer frekvent använder Facebooks appar så kan företaget bygga upp sin reklamdel och lägga till nya tjänster som kan generera ytterligare inkomster.

The New York Times

2 kommmentarer på Mark Zuckerberg planerar att integrera Instagram, WhatsApp & Facebook Messenger.

  1. Esse skriver:

    Instagram är ju lite tamt att ta in i de andra men messenger och whatsapp känns mer naturligt

  2. Victoria Moore skriver:

    Och ingången kommer att vara ett enda nummer .. banker och markera samtidigt ! Tro inte att det finns information skyddad ! Syftet med digitaliseringen av befolkningen och de viktigaste spakarna i banker, sociala nätverk, skatter och butiker och medicin överallt är arbetet i full gång..