Skrivet den 12 februari 2019 kl 09:47 av Internet1 kommentar339

Nytt tillstånd skvallrar om Space X planer
Kräver snabb hantering för att hålla tidtabellen

SpaceX ansöker om tillstånd hos FCC för att kunna placera ut upp till en miljon radiomottagare på Jorden till bolagets planerade nätverk av bredbandssatelliter för sitt projekt Starlink.

Redan förra året fick SpaceX tillstånd av FCC att skjuta upp 11 943 satelliter i låg omloppsbana runt Jorden. I en ny ansökan från ett systerbolag, SpaceX Services begär man nu tillstånd för radiomottagare som ska kommunicera med bolagets satellitnätverk.

En talesperson för FCC bekräftade för hemsidan ArsTechnica på måndagen att SpaceX lämnade in ansökan den 1 februari i år.

Enligt FCCs regler måste 50 procent av satelliterna vara i drift inom sex år från godkännandet av ansökan och resterande inom nio år, såvida inte bolaget ges dispens.

Även om den senaste ansökan bara fokuserar på den amerikanska marknaden, så planerar SpaceX att lansera Starlink globalt. Företasget har inte gett något datum för när de kan komma att lansera tjänsten men i en kommentar till Reuters i oktober 2018 hade de som mål att ha tjänsten tillgänglig år 2020, så de verkar fortfarande hålla tidsplanen.

Källa ArsTechnica

En kommentar på Nytt tillstånd skvallrar om Space X planer

  1. Anders Malmgren skriver:

    Vill vi ha så mycket mer rymdskrott i omlopp?