Skrivet den 4 december 2018 kl 07:22 av Internet1 kommentar303

Quora meddelar att hackare stulit data från upp 100 miljoner användare
alla dina frågor och svar

Quora har meddelat att de förra veckan upptäckte att hackare tagit sig in i deras system och stulit data från upp till 100 miljoner användare. Quora är en tjänst som de flesta som googlat en fråga stött på. Quora levererar svar från användare runt om i världen. Datan som blivit stulen handlar om användares användarnamn, e-postadress och en krypterad version av deras lösenord. Om användare imorterat data från något annat socialt nätverk så kan även den datan ha blivit stulen meddelar Quora.

Men även andra saker så som förfrågan på svar på frågor, nedröstning av specifika svar och direktmeddalende i tjänsten han ha hamnat i händerna på hackarna. Quoras VD Adam D’Angelo skrev ett inlägg på deras blog  om det hela. Quora har även skickat ut e-postmeddelande till alla berörda användare.

“The overwhelming majority of the content accessed was already public on Quora, but the compromise of account and other private information is serious,”

Enligt Quora är myndigheterna inkopplade och en firma som arbetar med digital utredning utreder vad som har hänt och Quora uttrycker att de är glada att det bara var ett av deras system som blivit hackade. Alla användare som blivit drabbade ska ha blivit meddelade och utloggade från tjänsten.

Ett bra sätt att i framtiden se till så att samma lösenord inte används till olika tjänster är att använda en lösenordshanterare.

The Verge

En kommentar på Quora meddelar att hackare stulit data från upp 100 miljoner användare

  1. Katanken skriver:

    Ärligt talat aldrig hört talas om ”Quora” (vad jag vet)