Skrivet den 16 november 2018 kl 06:56 av InternetKommentarer inaktiverade för SpaceX får godkännande från FCC att skicka upp tusentals satelliter415

SpaceX får godkännande från FCC att skicka upp tusentals satelliter
Ett världsomspännande trådlöst internet

SpaceX har en plan på att bygga ett gigantiskt trådlöst nätverk runt jorden genom att använda sig av satelliter. Nu har FCC godkänt att företaget skickat upp mer än 7000 satelliter runt jorden. Satelliterna kommer att placeras på låg nivå. SpaceX fick redan i mars godkännande för 4425 satelliter men har nu fått godkänt för ytterligare 7000 satelliter.

När hela nätverket är färdigt ska det innehålla närmare 12000 satelliter och förse hela jorden med internetuppkoppling. Med ett nätverk som bygger på satelliter kommer platser som annars inte har haft möjligheten att vara uppkopplade nu kunna ansluta sig till en internetuppkoppling på hastigheter på upp till 1Gbps.

SpaceX har gjort tester med satelliter i februari och förhoppningen är att kunna skicka upp 1600 satelliter inom de närmaste åren. Nätverket räknas vara helt färdigt någon gång i mitten av 2020-talet.

Det finns andra företag som också arbetar med liknande projekt och FCC har godkänt liknande förfrågningar från Telsat och LeoSat som också vill bygga internetnätverk med satelliter. SpaceX har ändrat efter detta ändrat lite på sin plan och kommer placera sina satelliter i en något lägre omloppsbana så att inte nätverken stör ut varandra… (kunde inte hålla mig) …satelliterna krockar menar jag.

Engadget

Comments are closed.